”Sæbybogen” 2018 udgives den 20. november

”Sæbybogen” 2018 udgives den 20. november

15. november 2018 - kl. 8:25 - af

Den 22. november udgiver Nordjyllands Kystmuseum og Sæby Museums Forening den 17. udgave af ”Sæbybogen”.

”Sæbybogen” indeholder artikler fra Sæby og omegn og er rigt illustreret med billeder fra museets arkiv. Emnerne er lige så forskellige og brede som forfatterskaren, der består af både fagfolk og entusiastiske amatører.

I 2019 kan Sæby Museum fejre 100 års jubilæum, og en række af artiklerne fortæller derfor forskellige dele af museets historie. Bogen indledes og afrundes af nuværende formand, Vagn Thidemann, mens tidligere bestyrelsesformand, Peter Laubek, skriver om museets historie, efterfulgt af Harald Jakobsens artikel om ildsjælen, Anton Jakobsen, der stiftede museet i 1919.

Museumsinspektør Jens Thidemann har dykket ned i den tidligste turismes historie, wellness-bølgen, der ramte Danmark i 1800-tallets slutning, og skriver om en række badehoteller på Vendsyssels kyster og de rejsende, der ferierede i landsdelen.

Claus Søeby fortæller anekdoter om de lokale originaler, der færdedes på Albæk-egnen i 1900-tallets begyndelse, og tidligere journalist, Ole K. Petersen, har gravet en historie frem af avisens arkiver, der ryddede flere forsider på lokalaviserne i Sæby i 1974. En protest mod en fest for byrådet, der førte til demonstrationer og oprettelse af nye partier.

I artiklen ”Fra motorkraft til Hestekraft”, beskriver Arnold Andersen de trafikale besværligheder, som besættelsen af Danmark under 2. verdenskrig medførte. ”Sæbybogen” rundes af med oplistning af modtager af Sæby Museums hæderspris, ”Anton”.

Bogen kommer således vidt omkring i både museets egen, men også hele lokalområdets historie, og præsenterer i flot opsætning og med gode billeder nye aspekter af Sæbys historie.

”Sæbybogen” præsenteres ved en reception for alle interesserede på Sæby Museum torsdag den 22. november kl. 15–17, og, som traditionen byder, vil museet være vært med glögg og klejner, og abonnenter kan ved denne lejlighed afhente deres bog. Bogen kan købes fra d. 23. november i Kystmuseets kiosker og hos de lokale boghandlere.

Tekst: Per Rye
Fotos: Sæby Museum

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Sæbybogen” 2018 udgives den 20. november' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER