Nordjyllands Politi: <br>Registrer dit kamera

Nordjyllands Politi:
Registrer dit kamera

15. november 2018 - kl. 13:24 - af

Nordjyllands Politi er sammen med resten af landets politikredse i færd med at opbygge et nyt nationalt kamera-register. Nordjyske borgere og virksomheder med videoovervågning opfordres til at hjælpe.

Politiets nye landsdækkende kamera-register blev lanceret i alle politikredse pr. 8. oktober i år. For tiden er også Nordjyllands Politi derfor i fuld gang med at taste kameraer ind i systemet og række ud til både borgere og virksomheder.

”Systemet kan hjælpe os med at opklare forbrydelser hurtigere. Hvis vi får registreret mange kameraer i det, bliver systemet et stærkt og effektivt værktøj for vores efterforskere. Det betyder samtidig, at det bliver sværere at være kriminel. Derfor har systemet potentiale til at gøre det mere trygt at færdes i Nordjylland – akkurat som med videozonen, vi for nylig oprettede i Aalborg midtby,” fortæller politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi.

Han opfordrer alle – både borgere og virksomheder – som har videoovervågning til at registrere det i politiets kamera-register.

Det er let at registrere sit kamera
Ønsker man at hjælpe politiet ved at registrere sit overvågningskamera, kan man let gøre det på www.politi.dk under fanen ”Hjælp politiet”. Man skal logge ind med NemID eller medarbejdersignatur (i virksomheder) og bliver bedt om at indtaste sine kontaktoplysninger og sit kameras placering.

Politiet får ikke automatisk adgang til overvågningen fra de kameraer, der står i registret. Registret giver blot politiet mulighed for hurtigere at kontakte ejer og bede om at få udleveret optagelserne, hvis det er vigtigt for efterforskningen i konkrete sager.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands Politi:
Registrer dit kamera'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER