Derfor stemte Enhedslisten nej i Sundhedsudvalget

Derfor stemte Enhedslisten nej i Sundhedsudvalget

15. november 2018 - kl. 9:36 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Ida Skov, byrådsmedlem for Enhedslisten i Frederikshavn Kommune.

Genoptræning har været en succes i Frederikshavn Kommune. Der er en virkelig god indsats på dette område og der bliver opnået fine resultater, som forbedrer mulighederne for at leve et godt liv for børn og voksne, der har haft genoptræning behov.

Den indsats bliver nu lige så stille barberet ned eller i et enkelt tilfælde, barberet helt væk.
På Sundhedsudvalgets møde i mandags d. 12/11 besluttede flertallet (S, SF og V) at :

1. Stoppe helt med genoptræning af bækkenbund.
Fremover må mennesker, der har brug for bækkenbundstræning, f.eks. for at kunne holde på vandet, finde en forening, der opretter hold i den slags træning. I Frederikshavn Kommune findes der p.t. ingen forening der har denne aktivitet. Men selv om det kan komme, når den kommunale træningsmulighed stopper næste år, vil der ikke være den samme garanti for kvalitet og relevans for den enkelte og det vil blive en større overvindelse for mange borgere, der har behov for at genvinde evnen til at holde på vandet, at opsøge kurser i foreningslivet. Desuden vil det være en økonomisk forhindring for de, der har dårligst råd at deltage.

2. Reducere genoptræning af kronikere til kortere forløb og mere holdtræning i stedet for individuel træning.

3. Spare ved at visitere anderledes til genoptræning. Visitationen skal overgå fra fagpersonalet, der har ekspertisen og kontakten med borgerne, til en ledergruppe, der ikke har kendskab til det enkelte individ med genoptræningsbehovet.

4. reducere fysioterapeut-træning af børn. Noget af træningen tænkes overtaget af forældre, lærere og pædagoger. Dvs træningen skal ikke foretages af fysioterapeuter, men opgaven skal glide over til forældre, der i forvejen er på ekstraarbejde, hvis deres børn har handikap, til lærere og pædagoger ( som jo ikke er fagpersoner i denne sammenhæng!) uden at disse får tid til nye opgaver eller opkvalificering.

Det er ærgerligt at en god indsats ikke videreføres og udvikles. Det er vigtigt for livskvaliteten for borgerne, specielt skal vi være opmærksomme på den kommunale genoptræning i disse år, hvor der overføres mere og mere af dette fra Regionen til Kommunerne.

Disse nedskæringer kunne Enhedslisten ikke stemme for.
Sundhedsudvalget har økonomisk mulighed for at bevare de gode tilbud i genoptræning, som i øvrigt også kan betale sig økonomisk på længere sigt, fordi en god genoptræning gør folk mere selvhjulpne og forhindrer sygehusindlæggelser.

Kommunal Politisk Udvalg I Enhedslisten/
Ida Skov

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Derfor stemte Enhedslisten nej i Sundhedsudvalget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER