Venteliste til dagpleje, vuggestue og børnehave ændres

Venteliste til dagpleje, vuggestue og børnehave ændres

13. november 2018 - kl. 0:20 - af

Fra den 1. januar 2019 bliver det på grund af ændringerne i Dagtilbudsloven et krav, at forældre skal have mulighed for at ønske plads i og komme på venteliste til alle dagplejere, vuggestuer og børnehaver.

Det følger af lovændringen, at retten til at forblive på en given venteliste også gælder, selvom forældrene har sagt ja tak til en plads ifølge den almindelige pladsgaranti.

Retten gælder også, selvom forældrene vælger at takke nej til en plads efter pasningsgarantien. I Frederikshavn Kommune er dette allerede en del af de vedtagne ventelistekriterier.

Det nye for forældre i Frederikshavn Kommune er, at det nu med lovændringen er præciseret, at forældrenes ret til at ønske plads og komme på venteliste til et dagtilbud gælder én gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen 0-2 år og én gang til et dagtilbud målrettet aldersgruppen 3 år og frem til skolestart.

Tildeling efter opskrivningsdato
Det andet nye element er, at en plads i dagpleje, vuggestue eller børnehave fra årsskiftet skal tildeles efter opskrivningsdato på ventelisten.

I Frederikshavn Kommune er det pt. barnets alder, der afgør placeringen på ventelisten. Lovændringen betyder derfor, at ventelisterne og tildelingen af pladser fra 1. januar 2019 skal ændres og frem over styres af opskrivningsdatoen.

25 % af pladserne i vuggestuer har hidtil været reserveret til de yngste børn for at sikre, at vuggestuepladser ikke kun gik til børn på ventelisten med den højeste alder. Ligeså har børn over 2 år og 6 måneder ikke kunnet indskrives i vuggestuer.

Disse regler udfases i forbindelse med ændringen af anciennitetsprincip til ”opskrivningsdato”. Dermed vil alle pladser i dagpleje, vuggestue og børnehave blive tildelt efter samme principper.

Pladser anvises med udgangspunkt i forældrenes ønske, bopæl og pladsgarantiens rammer. Det er muligt at afgive et ønske til en 1. og en 2. prioritet.

Tilbud om alderssvarende pasning
Pladsgarantien betyder, at kommunen inden for 3 måneder tilbyder alderssvarende pasning, men ikke i en bestemt institution/dagpleje og ikke med bestemte åbningstider. Forældre er som minimum garanteret en plads i deres bopæls dagtilbuds- og skoledistrikt. I Frederikshavn by er garantien dog opfyldt med en plads i enten Frederikshavn Øst eller Frederikshavn Vest.

Der kan udstedes pasningsbevis til forældre, som i mere end 8 uger udmelder barnet og ønsker, at barnet kan vende tilbage til samme institution senere.

Center for Børn og Skole foreslår desuden, at det bliver muligt for tilflyttere til kommunen at ”medbringe” oprindelig opskrivningsdato til et dagtilbud fra den kommune, de kommer fra. Dermed vil tilflyttere kunne blive stillet lige med øvrige borgere i kommunen.

Sagen er sat til politisk behandling på næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget den 13. november.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venteliste til dagpleje, vuggestue og børnehave ændres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER