Hjerne StandUp med Peter Lund Madsen

Hjerne StandUp med Peter Lund Madsen

9. november 2018 - kl. 0:28 - af

Der er næsten tale om et veritabelt show, der matcher landets dygtigste standup komikere, når læge og hjerneforsker Peter Lund Madsen går på scenen, men til forskel for komikerne, så leverer han mellem pointer og punchlines interessant og nyttig viden om vores hjerne.

Vi var i sansernes vold, tirsdag aften i Østervrå Kulturhus, hvor Hjerne-Madsen er inviteret til at fortæller om vores mest betydningsfulde organ – hjernen. Peter Lund Madsen forstår virkelig at gøre et vanskeligt emne særdeles spiseligt. I to afdelinger med en god blanding af faktuelle informationer, slids og en meget veludviklet humor, blev de godt 300 tilhørere meget klogere på hjernen og fik lattermusklerne motioneret.

Det var den vigtige del af hjernen, der hedder Amygdala og det limbiske system, vi fik aktiveret, forklarede Peter Lund Madsen. Den del, der styre bl.a. vores følelser, og hr. Madsen forstå virkelig at styre os. I et hæsblæsende tempo fortæller han om, hvordan hjerne har udviklet sig, hvad der skal til, for at den fungere og om, at det er sundt for barnehjerner – ja også de voksnes hjerne, at lave ingenting – kort sagt at kede sig.

For det er netop på det stadie, at de gode ideer kommer, det er her hjernen får lov til at ”have fri leg”, noget der er mere brug for end nogensinde før. Det er sundt at bruge hjernen, men det er ikke sundt, at hjernen skal være fokuseret hele dagen, så det kun er et afgrænset område af hjernen, der er aktiv.

– Hjernen bliver udtrættet, og det er skadeligt for vore sanser, lød meldingen fra hr. Madsen.

Hjernens grundpakke med krybdyrhjernen har gradvist udviklet sig gennem tiden, og efterhånden, som arterne har udviklet sig, er der bygget flere og flere moduler på. En lang rejse, som betyder, at vi mennesker har den mest udviklede hjerne, med alt hvad det fører med sig af evner. – Det betyder bl.a., at vi får lov til at forlade ZOO, når de lukker, lød det fra Peter Lund Madsen.

Mennesket kan tænke kreativt, er social intelligent, i stand til at have samvittighed, have empati og meget mere, som gør os til det højt udviklede individ, vi er i dag. – Når vi bliver født har vi 92.000.000.000 hjerneceller, og det afgørende her er, hvilke af dem, der bliver stimuleret. De celler, der ikke gør– går til grunde. En hjerne er fuldt udviklet omkring 25-års alderen, men hjernen er i stand til at lære hele livet, og det er bevist, at når hjernen lære noget nyt, så ændre den i udseende, forklarede Peter Lund Madsen.

Det er ikke alene hjernekapaciteten, der er afgørende for vores udvikling. Vi formes af summen af de påvirkninger, vi får gennem livet. Den kultur og det fællesskab vi er en del af, er det, der afgør vores eksistens.

Aftenen var tilrettelagt i samarbejde med FOF Vendsyssel, ØVIs Venner, Østervrå Seniorerne, Torslev Menighedsråd og Østervrå Bibliotek, der havde fået stor hjælp med alt det praktiske af Østervrå Idræts- og Kulturcenter.

En kommentar til “Hjerne StandUp med Peter Lund Madsen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Hjerne StandUp med Peter Lund Madsen”

  • Hjertelig tak til Østervrå for det flotte samarbejde om “Hvor vigtigt det er at kede sig” med Dr. Madsen. En flot aften med vitaminer til hjernen og en smuk bekræftelse af, at det er vores kreativitet og evne til fællesskaber, som gør os til mennesker 🙂

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjerne StandUp med Peter Lund Madsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER