Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus

Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus

4. november 2018 - kl. 0:59 - af

Østervrå Lokalhistoriske Forening afholder Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus, Bredgade 6-8 i Østervrå, lørdag den 17. november kl. 10-16.

I årene 2015-2017 har Slægtens Dag været afholdt i Sæby, Frederikshavn og Skagen. I Østervrå syntes vi, at det ikke kun skulle være kommunens større byer, som lagde hus til, og vi har haft den store glæde, at Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg har ydet os økonomisk støtte til arrangementet, og at der derfor ikke bliver nogen entré: Der er gratis adgang for alle hele dagen.

I Kulturhusets store sal bliver der ”slægtshistorisk messe”, hvor et udsnit af de slægts- og lokalhistoriske foreninger i området præsenterer sig på stande, og foreningernes repræsentanter står klar til snak med råd og vejledning. Der bliver også opstillet borde og stole til publikum, hvor man kan sidde og udveksle erfaringer, eventuelt ”bytte aner”. Da der er wi-fi i Kulturhuset, har de af vore besøgende, som medbringer egen bærbar computer, mulighed for at komme på internettet.

I Kulturhusets lille sal bliver der i dagens løb tre foredrag for slægts- og lokalhistorikere: Kl. 11 vil Karen M. Olesen og Anders L. Widt fra Frederikshavn Stadsarkiv fortælle om ”Arv og Skifte”; kl. 13.30 beretter Jørgen P. Clausager fra Østervrå Lokalhistoriske Forening om ”Konfirmation og konfirmationstraditioner”; og kl. 14.30 belyser Erik Christensen fra Bangsbo Arkiv ”GDPR – databeskyttelsesforordningen og dens betydning for slægtsforskerne”.

Vi håber at se rigtig mange besøgende på ”Dagen” – ikke kun de garvede slægts- og lokalhistorikere, men også de mennesker, som måske ikke rigtig er kommet i gang med slægtshistorien, men som er interesserede og kunne tænke sig at snuse lidt til emnet – og dem tror vi, der er rigtig mange af.

For at det hele ikke skal blive alt for tørt, bliver der mulighed for at købe kaffe og kage, eller en øl eller sodavand.

Fra arrangørernes side ser vi frem til en festlig dag med rigtig god deltagelse, såvel af foreninger som af publikummer, så den 17. november bliver en dag, hvor Kulturhuset rigtig kan summe af historisk snak.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slægtens Dag i Østervrå Kulturhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER