Ældreområdet snydt for 6,9 millioner til varme hænder

Ældreområdet snydt for 6,9 millioner til varme hænder

1. november 2018 - kl. 5:38 - af

Redaktionen har modtaget dette debatindlæg fra Kasper Lau, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

I forbindelse med vedtagelsen af finansloven for 2018 som blev vedtaget mellem regeringen og Dansk Folkeparti, blev der afsat midler til en pulje til bedre bemanding indenfor ældreområdet.

Fra denne pulje får Frederikshavn kommune årligt tildelt 6,9 millioner til flere varme hænder og til opjustering af arbejdstiden for deltidsansatte indenfor ældreområdet.

I en tid hvor den nære velfærd er under et kolossalt pres og borgerne oplever besparelser indenfor de mest grundlæggende områder af vores velfærdssamfund, så burde det selvsagt være let for os lokalpolitikere at blive enige om hvordan de 6,9 millioner skulle bruges, nemlig på flere varme hænder.

Derfor var jeg særdeles forundret over at da vi i socialudvalget skulle behandle hvordan pengene skulle bruges, så viste der sig et flertal bestående af Socialdemokratiet, som ønskede at bruge 5,9 millioner på tre projekter fremfor varme hænder, kun Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

Dansk Folkeparti og Venstre ønskede derfor at få sagen behandlet i byrådet hvor jeg stillede et ændringsforslag, som ville have betydet at kommunen ville bruge 4,8 millioner på varme hænder indenfor hjemmeplejen og 2,1 millioner til flere varme hænder på plejehjemmene i kommunen.
Det var nemlig det som kommunen havde skrevet i deres ansøgning til puljen, at de ville bruge pengene på.

Ude ved kommunens dygtige medarbejdere og borgere som har behov for hjælp er det nemlig tydeligt hvad der er behov for, nemlig flere varme hænder og mere tid, i stedet for projekter som alligevel ikke kommer til at gøre en forskel ude i den virkelige verden.
Dette behov blev også slået fast af Sektorformanden for SOSU-området i FOA Frederikshavn, Gitte Christensen, som forleden bragte et debatindlæg om sagen.

Men også i byrådet viste der sig et flertal bestående af Socialdemokratiet og SF, som forsat vil bruge hele 5,9 millioner på tre projekter, som ikke giver nogle varme hænder, mens Venstre, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti stemte for ændringsforslaget som ville have betydet et væsentligt bidrag af flere varme hænder.

Kommunens medarbejdere og borgere indenfor ældreområdet oplever hver eneste dag hvor presset området er, men nu bliver området snydt for 6,9 millioner til flere varme hænder og i stedet får de nogle projekter som kun symptombehandler i stedet for at der bliver gjort noget ved det åbenlyse problem, nemlig at der mangler varme hænder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældreområdet snydt for 6,9 millioner til varme hænder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER