Foredrag om religion på Sæby Museum

Foredrag om religion på Sæby Museum

25. oktober 2018 - kl. 12:00 - af

Foredrag på Sæby Museum torsdag den 1. november kl. 19.00. På sporet af religion i arkæologi og kilder fra Vendsyssels østkyst.

Foredrag af Jan Hammer Larsen, museumsinspektør, Nordjyllands Kystmuseum.

Religion har spillet en stor rolle for samfunds- og menneskelig udvikling gennem historien fra de nordiske guder over kristning og reformation. I dette foredrag fortælles om nogle af de spor, religionen har sat sig på Vendsyssels østkyst gennem arkæologiske fund og historiske kilders beretninger.

Har Harald Blåtand virkelig spillet en rolle i Vendsyssel i forbindelse med statsdannelsen i Danmark og kristningen af Danerne? Drog danskerne/vendelboerne også til det Hellige Land for at bekæmpe muslimerne i 1100-tallets slutning? – og kan det virkelig passe, at vi også her på egnen kastede troldfolk på bålet i Guds navn i 1600-tallet.

Pris 30 kr. Fri entré for medlemmer af museumsforeningerne.

De uheldige korstogshelte kopier

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om religion på Sæby Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER