Kommunen med i klage over udligningsbeløb

Kommunen med i klage over udligningsbeløb

2. oktober 2018 - kl. 9:14 - af

Frederikshavn Kommune ønsker at bidrage til udarbejdelsen af det juridiske notat.

Sådan lød den beslutning, som Økonomiudvalget har truffet på udvalgets seneste møde.

Sagen udspringer i, at der fra og med 2019 er der sket en korrektion af Indenrigsministeriets beregningsgrundlag for udligningsbeløbet vedrørende udlændinges uddannelsesniveau. Der er imidlertid ikke sket nogen bagudrettet korrektion af forholdet.

En række kommuner har afholdt et møde, hvor repræsentanter fra Advokatfirma HjulmandKaptain orienterede om deres syn på sagens juridiske kerne. I forlængelse heraf blev det drøftet, om der kunne findes opbakning til at få udarbejdet et juridisk notat, som belyser problemstillingen og kan tjene som beslutningsgrundlag, så de enkelte interesserede kommuner på et oplyst grundlag kan træffe beslutning om deltagelse i et eventuelt sagsanlæg mod ministeriet.

Med det antal kommuner, som forventes at indgå i finansieringen, vil udgiften til udarbejdelse af det juridiske notat skønsmæssigt udgøre 30.000 kr. pr. deltagende kommune.

Med Økonomiudvalgets beslutning vælger Frederikshavn Kommune at gå med i den kreds af kommuner, som ønsker et notat udarbejdet.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen med i klage over udligningsbeløb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER