Sæby Friskole har haft besøg af borgmester Birgit Hansen

Sæby Friskole har haft besøg af borgmester Birgit Hansen

12. september 2018 - kl. 7:53 - af

Mandag d. 10. september fik Sæby Friskole forment besøg af Borgmester Birgit Hansen. Som altid en veloplagt Birgit, der ankom sammen med solen til den nye skolestue på Frederikshavnsvej 20.
Skolestuen har lige fået et løft, da Højer møbler har understøttet deres indvendige læringsrum, med nye møbler.
Autentiske læringsmiljøer er et vigtigt omdrejningspunkt i undervisningen på Sæby Friskole, og derfor er det med stor glæde, at de kunne byde Birgit velkommen til både indvendige og udvendige læringsrum, der lever op til det.

Mandag formiddag ventede elever og personale spændt på besøget af ”hende der bestemmer det hele i Sæby”. “Vi modtog Birgit med flag og glade stemmer og så kunne vi komme i gang med Friskolens normale morgensamling”, fortæller skoleder, Helle Krogsgaard

Morgensamling betyder fællessang til start, hvor gamle klassikere som ”Hør den lille stær” blev afløst af nyere sange. Bl.a. ”Det klammeste jeg ved” som en tidligere Sæby borger Leif Jakobsen har skrevet melodi til.

Fællessangen blev afløst af fortælling, som naturligvis havde et samfundsfagligt præg, da selve borgmesteren underviste eleverne i, hvad en borgmester laver og hvordan man bliver borgmester. Mange forskelligartede spørgsmål kom fra eleverne og slutteligt fortalte Birgit om det kommende royale besøg af Kronprins Frederik, hvor hun bl.a. skal være opmærksom på dresscode? Den indbefatter tur til frisøren, ny kjole og vores alle sammen borgmesterkæde, som Birgit havde medbragt til stor beundring.

Alle elever fik lov at bære den tunge guldkæde, hvilket fremkaldt både smil og ærefrygt.

Så var det tid til den daglige hejsning af Dannebrog efterfulgt af turen til vandet.
Alle gik i sædvanlig flok ned til stranden og nød de store vider, og synet af både Sæby, Hirsholmen og Frederikshavn.

“Som altid danner vi en lang kæde langs vandet og råber et ”GODMORGEN DANMARK”, og at høre Birgit råbe sammen med os, var en skøn afveksling”, fortæller Helle Krogsgaard.

Tre elever sluttede dagen ved vandet af med at tegne et portræt af Vores alle sammen borgmester med borgmesterkæde i sandet.

Det er ikke kun borgmestre, der må besøge Sæby Friskole. Torsdag d. 20. september mellem 15.00 og 17.00 på Frederikshavnsvej 20, inviterer de alle nysgerrige til at komme til deres officielle åbning af Sæby Friskole VÆR&LÆR.
“Vi har valgt at vente med denne åbning til nu, da vi ønsker en skoleåbning med elever, der kan fortælle oplevelser fra en friskolehverdag. Det kan vi nu, og vi er klar med fødselsdagsboller og kakao til alle”, slutter Helle Krogsgaard.

Vel mødt til en Friskole oplevelse for alle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Friskole har haft besøg af borgmester Birgit Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER