Barkholts Mindefond får afslag på at dele ud af egenkapitalen

Barkholts Mindefond får afslag på at dele ud af egenkapitalen

11. september 2018 - kl. 8:19 - af

TV2Nord fortalte i forgårs, hvordan de meget lave renter er ved at kvæle de små fonde, fordi de dermed ikke rigtigt har noget overskud at dele ud af. Men Civilstyrelsen vil heller ikke give tilladelse til at opløse fondene, så de kan udbetale det oprindelige beløb, når fondsbestyrelserne ser det som en sidste udvej.

John Vognsen, der er med til at administrere Barkholts Mindefond i Sæby, fortæller til TV2Nord: ”Fonden har især givet penge til aktiviteter omkring Skæve Kirke, men nu er der ikke meget tilbage at dele ud af på grund af de lave renter.

Det betyder, at vi ikke længere kan give en salmebog til konfirmanderne hvert år eller give tilskud til vanskeligt stillede familier, så de kan holde en god konfirmation. Vi har tidligere holdt kirkekoncerter blandt andet med Michaela Petri for midler fra fonden. Det kan vi heller ikke mere”.

For et år siden søgte fonden om tilladelse til så at bruge af egenkapitalen og på den måde få opløst den. I foråret, et halvt år senere, kom svaret, og det var et stort nej.

”Det er vemodigt men også trist, at man ikke kan komme til at efterleve de ønsker, som arveladeren, giveren, havde til fonden”, siger John Vognsen.

Barkholts Mindefond, som er oprettet af tre brødre, der alle ligger begravet på Skæve Kirkegård, søgte om opløsning for at undgå at blive ædt op af administrationsudgifter.

”Hvis man deler det hele ud på én gang, så kan det føles, som om man sløser med midlerne og ikke respekterer det ønske, der har været for brødrene, der har stiftet fonden. De havde jo tænkt sig, at pengene skulle deles ud drypvis – salmebøger til hvert års konfirmander, en kirkekoncert en gang om året, konfirmationshjælp til særlige familier hvert år og så videre”, fortæller John Vognsen.

Fondens formand Anker Laden Andersen vil forsøge at få en ordning, så fonden kan opløses over en længere periode end bare et par år. Han ser dog ikke et generelt behov for en lovændring.

Det er vanskeligt at få en periode på 10 år til at opløse en fond, og så piner det John Vognsen, at fonden nu risikerer at blive ædt op af administrationsudgifter, for han har jo i sin tid givet et personligt løfte om at uddele penge til et bestemt formål.

”Så efterlever jeg jo ikke det ønske og det løfte, jeg har givet, og det kan godt give samvittighedskvaler”, slutter John Vognsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Barkholts Mindefond får afslag på at dele ud af egenkapitalen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER