Clasens Gård står smukt efter endt renovering

Clasens Gård står smukt efter endt renovering

7. september 2018 - kl. 0:01 - af

Sidste penselstrøg er efterhånden ved at tørre efter en gennemgribende renovering af den historiske Clasens Gård i Algade 3 i Sæby.

Den nymalede gule facade står flot ud mod Algade efter de seneste måneders renovering af den historiske bygning i Sæbys gamle bykerne.

Vi er så småt ved at være i mål med renoveringen og kan glæde os over et virkelig flot resultat. Murværket er sammen med facade, kviste og vinduer blevet malet og repareret på både hovedbygningen og sidebygningen, hvor Byhistorisk Arkiv bor – og også port-gennemgangen inklusiv begge porte er nymalede i originale farver, siger Jens Andersen, Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

I løbet af efteråret bliver gulvbelægningen i port-gennemgangen også skiftet ud og som prikken over i’et kommer der nye postkasser op.

Det originale udtryk toner frem
Under renoveringen stødte Malermester René Pedersen, som har forestået malerarbejdet, på flere små overraskelser undervejs. Det var eksempelvis nødvendigt at afrense begge porte for mange lag af afskallet maling – og her viste det sig, at dørene i porten ikke oprindeligt havde de brunlige og lyse farver, men derimod var blå og lysegrønne.

Portene har igen fået de farver, som de havde for mange år tilbage. Det samme gælder siderne på tagkvistene, som under tidligere renoveringer er blevet malet gule. Det var simpelthen ikke muligt at rense hele den gule maling af, så den oprindelige zink trådte frem, men i stedet blev der udviklet en maling, som fuldstændig ligner zink – og det betyder, at vi nu har fået det oprindelig udtryk frem igen, siger Jens Andersen, Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

Foruden Malermester René Pedersen, har Bakkemuren, Østervrå og Hugo Petersen & Søn forestået renoveringen af Clasens Gård i Sæby.

En kommentar til “Clasens Gård står smukt efter endt renovering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Clasens Gård står smukt efter endt renovering”

  • Må jeg så bede om at kommunen hurtigst mulig fjerner grafitti på lysthuset ved Fiskerstien.

    Folk kan have deres holdning til landets love og politik, men her i Sæby skal vi ikke tolerere den slags utiltalende hærværk.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Clasens Gård står smukt efter endt renovering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER