DM i Alrid i den kommende weekend

DM i Alrid i den kommende weekend

4. september 2018 - kl. 8:30 - af

Så er det ligeved og næsten at DM Alrid afvikles i weekend den 8. – 9. september. De første rider ud på terrænruten kl. 11 lørdag formiddag – søndag er der ryttere på både ovalbanen og i ridehuset fra kl. 07.30.

Kom og se terrænspringning, lydighed og meget mere, når kraftfulde islandske heste spiller med musklerne på  Jyske ås hos Langtved Isheste.

Jord, mudder og vand spredes til alle sider, når de alsidige og powerfulde islandske heste forcerer det udfordrende landskab ved Jyske Ås i forbindelse med danmarksmesterskaberne i Alrid.

Hvad er Alrid?
Ordet Alrid er en kombination af ordene alsidighed og ridelighed. En for racen unik aktivitet med vægt på islandshestens særlige kvaliteter. Naturen, som den islandske hesterace har levet i gennem århundreder på Island, har gjort racen sund og hårdfør, og islændingenes krav til et alsidigt transportdyr i et uvejsomt terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, der er utrolig sikker på benene med masser af temperament og løbevilje.

Formålet med Alrid er at vise, i hvor høj grad den enkelte islandske hest er pålidelig, samarbejdsvillig, modig, stærk, udholdende og robust, behersker mindst 4 gangarter, hvoraf den ene skal være tölt.

I weekenden d.  8.-9. september kan den islandske hest opleves i omgivelserne omkring Langtved isheste. 70 ekvipager skal konkurrere i Alrids fem specialer: udholdenhed, terrænlydighed, lydighed, gangarter og hurtighed. Det betyder action og spænding ved terrænudfordringerne lørdag og ynde på dressurbanen søndag, for alle specialer skal i et vist omfang være til stede, for at hesten kan siges at have bestået og dermed kaldes alsidig.

Der kåres én Danmarksmester i den individuelle og sværeste kategori AL1 søndag aften.

DM i Alrid gennemføres mest muligt i natur og terræn, og skal fremme hensynsfuld, behersket og sikker ridning, hvor der tages hensyn til hestens fysiske og psykiske træningsniveau samt dens naturlige egenskaber og begrænsninger.

Udover at kunne opleve islandske heste spille med musklerne i både terræn og på banen, er der er boder, aktiviteter og konkurrencer for både rytterne og publikum.

Så sæt kursen mod den smukke natur på Jyske Ås, adressen er Dybvadvej 124, 9740 Jerslev.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Dansk Islandshesteforening.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DM i Alrid i den kommende weekend' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER