Videre med projekt for udvidelse af Sæby Havn

Videre med projekt for udvidelse af Sæby Havn

3. september 2018 - kl. 0:05 - af

”Opfølgning på for-offentlighedsfasen for udvidelse af Sæby Havn” er overskriften for et punkt på dagsordenen, når Plan- og Miljøudvalget mødes næste gang den 4. september.

På mødet den 8. maj i år besluttede Plan- og Miljøudvalget at igangsætte planlægningen for udvidelse af Sæby Havn.

Der har i løbet af sommeren været gennemført en for-offentlighedsfase og høring af berørte myndigheder. Offentlige myndigheder og interesseorganisationer er også blevet hørt.

Der er i alt indkommet 19 høringssvar: 4 fra myndigheder, 2 fra diverse foreninger og 13 fra borgere.

Bygherre har bedt om, at der udarbejdes en fælles miljøkonsekvensrapport for projektet og miljøvurdering af planerne, som skal belyse de miljømæssige konsekvenser. I debatoplægget står der, hvad der forventes, miljørapporten bl.a. vil omhandle. Disse emner samt de indkomne høringssvar skal danne grundlag for et afgrænsningsnotat, som bygherre skal udarbejde miljørapporten ud fra.

Kommunen og Kystdirektoratet færdiggør i fællesskab med bygherre det afgrænsningsnotat, der skal afgrænse, hvilke emner miljørapporten skal omhandle. Bygherre udarbejder en samlet miljørapport for projektet og planerne. Lokalplanen og kommuneplantillægget udarbejdes sideløbende med miljørapporten. 

Indkomne bemærkninger
Søfartsstyrelsen bemærker, at der kan være forhold omkring den kommende havplan, da projektet går ud over de nuværende værker på søterritoriet.

Aalborg Stift ønsker og henstiller til, at der i den kommende miljøvurdering af projektet og planerne undersøges grundigt, hvorledes den påtænkte udvidelse vil påvirke Sæby Kirke.

Museet har intet kendskab til konkrete marinarkæologiske spor i anlægsområdet. Sæbys beliggenhed ved havet, som gammel købstad, og besejlingen af Sæby Å siden vikingetiden kan give begrundet formodning om at der kan påtræffes rester af skibsvrag og laster i området.

Sæby Sejlklub ser frem til en udvidelse af Sæby Havn, da der er stor efterspørgsel på brugen af havnen, både hvad angår fastliggende sejlere, gæstesejlere, nye vandsportsaktiviteter. Sæby Sejlklub foreslår bl.a., at der ud over en mastekran også etableres en bådkran, og at der laves faciliteter til gæstesejlere og legefaciliteter for børn.

Sæby Havns beboerforening påpeger, at der bør tages højde for husenes placering mht. udsynet. Såvel fra Strandgade som for sejlerne skal der være frit udsyn henholdsvis ud til vandet og for sejlernes vedkommende op gennem Strandgade til kirken. Beboerforeningen ønsker, at bygningerne ikke bliver højere end 1½ etage og at de opføres i træ med sort tag, samt at legefaciliteter for børn indtænkes i projektet.

Er ejer af en af lejlighederne ved Sønderstrand ser projektet som et stort kvalitetsløft for hele området med ambitiøse planer for havnen. Han påpeger sin bekymring vedr. det skarpe hjørne ved den sydlige tilslutning til den eksisterende stenkastning. Bekymringen går på, at der i dette hjørne vil samles tang og andre organiske materialer, der vil komme til at ligge og forrådne og give ubehagelige lugtgener hen over sommeren.

En borger mener, at udvidelsen af bådpladserne er en underdimensionering, og at dette forhold skal belyses yderligere i form af præcise og konkrete beregninger af besejlingen af Sæby Havn.

Link til debatoplæg, skitser, plantegninger samt høringsnotat:
https://frederikshavn.dk/media/8965/040918_dagsorden-med-bilag_pmu.pdf

fra side 210 til 226.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Videre med projekt for udvidelse af Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER