Lokalplan for areal nær Langtvedvej

Foto: SaebyAvis.dk

Lokalplan for areal nær Langtvedvej

3. september 2018 - kl. 8:58 - af

Plan- og Miljøudvalget skal på dets næste møde den 4. september tage stilling til en godkendelse af forslag til lokalplan for åben-lav boliger ved Langtvedvej / P. Skadesvej i det nordlige Sæby.

Sagen er tidligere blevet behandlet af Plan- og Miljøudvalget den 10. oktober 2017 til beslutning om igangsætning af planlægning for åben-lav boliger ved Langtvedvej i Sæby. Under processen for udarbejdelsen af lokalplanen har bygherre valgt at planlægge for et mindre areal end det, der i sin tid blev præsenteret for Plan- og Miljøudvalget.

Hovedparten af lokalplanområdet er landbrugsjord fra landbrugsejendommen Vangkær. Store dele af ejendommen Vangkær er registreret som overdrev, eng og hedeareal i henhold til Naturbeskyttelseslovens bestemmelser. Planforslagets afgrænsning omfatter et areal på ca. 3,6 ha.

Lokalplanområdet er i dag beliggende i landzone, men overføres til byzone ved endelig vedtagelse af denne lokalplan. Lokalplanens formål er at sikre arealets anvendelse til boligformål og sikre en naturlig udvikling og udvidelse af Sæby i overensstemmelse med kommuneplanens udlæg af boligområder. Lokalplanens formål er endvidere at sikre et centralt beliggende areal i området som grønt friareal for områdets beboere.

Området er beliggende inden for kommuneplanrammen. Lokalplanforslaget holder sig inden for gældende rammebestemmelser i kommuneplanen, og det er derfor ikke nødvendigt at udarbejde et tillæg til kommuneplanen.

Mod syd afgrænses lokalplanområdet af Langtvedvej med Nellemanns Have på modsatte side af Langtvedvej. Vest for lokalplanområdet ligger marker, der drives landbrugsmæssigt. Nord for lokalplanområdet ligger landbrugsejendommen Vangkær, mens lokalplanområdet mod øst afgrænses af en kystskrænt og et engareal, der ligger ved skræntens fod. Øst for skrænt og engareal ligger parcelhuskvartererne Oluf Krags Vej og Chr. Limkildes Vej.

Lokalplanforslaget muliggør åben-lav boligbebyggelse til helårsbeboelse. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 30 for den enkelte grund, og bygningerne kan opføres i enten 1 etage eller i 2 etager. Parceller mod øst og syd holdes i 1 etage, mens øvrige kan opføres i 2 etager. Dette gøres dels for at mindske indbliksgenerne hos de nærliggende parcelhuskvarterer og dels for at sikre mulighed for udsigt for flest mulige ejendomme over enten skoven mod syd eller byen og vandet mod øst. For at sikre udsigtsmuligheder indeholder lokalplanen desuden, for ejendomme i 1 etage, en maksimal kote for bygningens totalhøjde.

Lokalplanområdets terræn ligger ca. 8-10 m højere end naboboligområderne øst for lokalplanområdet. Lokalplanen fastsætter bestemmelse om, at bebyggelsen nærmest skrænten alene kan opføres i 1 etage med en maksimal bygningshøjde på 4 m.

Der er i tilknytning til lokalplanen blevet udarbejdet en miljøscreening, der viser, at der ikke er nogle af de undersøgte miljøforhold, som vurderes at blive påvirket af planforslaget, og der skal derfor ikke gennemføres en miljøvurdering.

I området omkring lokalplanområdet findes flere kendte stenalderbebyggelser. Vendsyssel Historiske Museum har derfor forud for lokalplanudarbejdelsen foretaget forundersøgelse af lokalplanområdet med søgestriber. En stor del af det undersøgte areal var uden fund, men i det sydøstlige hjørne fremkom resterne af et lille vådområde, omkring hvilket der blev konstateret lidt aktivitet fra ældre stenalder. Der fremkom to kerneøkser, hvis form antyder en datering til ertebøllekulturen (5400-4000 f.Kr.).

Link til hele lokalplanforslaget:
https://frederikshavn.dk/media/8965/040918_dagsorden-med-bilag_pmu.pdf

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for areal nær Langtvedvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER