Kan du stole på din bibliotekar?<br>…

Kan du stole på din bibliotekar?

27. august 2018 - kl. 8:37 - af

Bibliotekarer er blandt toppen af de mest troværdige fagfolk – hos Bibliotek og Borgerservice i Frederikshavn Kommune er man ikke i tvivl om hvorfor.

Rundt om på bibliotekerne i Frederikshavn Kommune gik snakken livligt fredag morgen. Emnet var naturligvis den nye troværdighedsundersøgelse fra Radius, som netop er offentliggjort. Det viser sig nemlig, at bibliotekarerne ikke bare for første gang er med på listen, men endda også er strøget ind på en flot femte plads over den faggruppe, som danskerne har mest tillid til.

På toppen af Danmark er man ikke overrasket over udmeldingen, for den høje troværdighed er, og har altid været, en meget central del af jobbeskrivelsen.

”Vi lever i en impulskultur, hvor nyheder og informationer flyder i større og større hast, hvor en googlesøgning giver flere hundrede tusinde resultater, og det kan være rigtig svært at finde rundt i al den information. Derfor er brug for et neutralt sted at gå hen og få hjælp til at navigere i denne informationsstrøm”, siger Centerchef Anette Ravnholt og fortsætter –”Bibliotekerne er jo netop det sted, hvor alle er velkomne, bibliotekaren er der for at hjælpe og er netop uddannet i at kvalificere informationssøgningen.”

På bibliotekerne i Frederikshavn Kommune står bibliotekarerne til rådighed med deres brede viden og erfaring om at forholde sig kritisk og finde de rigtige svar, som måske ikke altid er så lette at finde på Facebook, Google eller Wikipedia.
Bibliotekarerne sætter en stor ære i at levere valid og troværdig information særligt også til børn og unge, som ikke har oplevet tiden før internettet.

”Det vigtige i vores arbejde, og med vores samarbejde med skolerne, er jo at klæde børnene godt på, når de færdes på internettet. Et kritisk syn på de informationer, der er så let tilgængelige, er guld værd i denne tid med fake news og andre internetfælder”, siger bibliotekar Camilla Lilly Jensen.

Bibliotekerne er til for alle, og selvom biblioteket ikke er bemandet døgnet rundt, kan man ofte finde god hjælp i biblioteksrummet eller gøre brug af Biblioteksvagten.dk, som er bibliotekernes fælles spørgeservice, hvor man kan spørge om ALT.

Efter en tid hvor biblioteket blev dømt ude, er det dejligt at se, at man stadig værdsætter den fri og lige adgang til fakta og viden. Undersøgelsen er dermed også med til at understrege vigtigheden i, at der stadig er brug for dygtige fagfolk, der giver danskerne en personlig, tillidsfuld og troværdig service.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kan du stole på din bibliotekar?
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER