Kommune og borgere i samarbejde

Kommune og borgere i samarbejde

20. august 2018 - kl. 8:55 - af

”Kan vi gøre jeres boligområde til et kønnere og grønnere sted, som indbyder til aktiviteter og samvær?” Sådan lød indledningen på et punkt om fremtidens boligområde på Teknisk Udvalgs dagsorden forleden.

Et sådant samarbejde vil Frederikshavn Kommune gerne invitere borgerne til et fremtidigt samarbejde om.

I de fleste villakvarterer i Danmark bliver de asfalterede vejarealer ikke brugt til meget andet end transport af beboernes køretøjer i morgen- og eftermiddagstimerne. Set i forhold til, hvad det koster at anlægge og vedligeholde den traditionelle villavej, er gevinsten således meget lille.

”Tænk hvis vejen i stedet for kun at tjene til transport og parkering samtidig kunne indbyde til leg, ophold og rekreation for alle aldersgrupper?” hedder det i dagsordenspunktet.

Klimaudfordringerne betyder samtidigt, at det kan være hensigtsmæssigt at tænke anderledes i forhold til de voksende regnmængder. Hvordan håndteres de i fremtiden?

Mulighederne er mange, og det er grundejerne, der er de daglige brugere af vejen.

”Derfor vil vi gerne i dialog med borgerne om, hvordan fremtidens boligområde kunne se ud. Udover nye vejopbygninger og trafiksikkerhed kunne f.eks. fritidsaktiviteter, nabohjælp og forebyggelse af indbrud tænkes ind i borgerinddragelsesprocessen forud for renoveringsprojekterne,” lyder budskabet fra kommunen.

Et eventuelt fremtidigt projekt i et boligområde afhænger naturligvis af, at beboerne i området er enige om, at de har lyst til at deltage aktivt i projektet. Efterfølgende vil der blive udvalgt et forsøgsområde, hvor der er gode synergieffekter af at etablere et samarbejde omkring fremtidens boligområde.

Teknisk Udvalg har nu sagt ja til, at der bevilliges 200.000 kr. fra dispositionspuljemidlerne til processen med inddragelse af borgerne om fremtidens boligområde, så forsøgsprojekt kan igangsættes i de koordinerede renoveringsopgaver for 2019.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommune og borgere i samarbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER