Nordjyllands Politi: Fald i nordjyske sommer-indbrud

Nordjyllands Politi: Fald i nordjyske sommer-indbrud

15. august 2018 - kl. 8:42 - af

Antallet af anmeldte indbrud i Nordjylland er igen i år faldet: I de fem sommeruger, fra 9. juli – 12. august juli, er der således anmeldt 213 antal indbrud i privat beboelse. Sammenlignet med de tilsvarende uger sidste er der tale om et procentfald på knap 20 procent. Det viser en opgørelse, som Nordjyllands Politi har udarbejdet.

Om også sommerens hedebølge har fået indbrudstyvene til at gispe handlingslammet i sommervarmen, ved politiet ikke, men lederen af Nordjyllands Politis indbruds-indsats, politikommissær Sune Myrup, kan i hvert fald med tilfredshed konstatere, at antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse i sommerferien i år igen er faldet sammenlignet med de tidligere år.

”Indbrud skaber utryghed for den enkelte, når man kommer hjem til et hus, der er rodet igennem af tyve – derfor er det med tilfredshed, at jeg kan notere, at det ser ud til, at vi har fået antallet af indbrud ned,” siger politikommissær Sune Myrup, der dog i samme pulsslag understreger, at tallet erfaringsmæssigt kan stige lidt i takt med, at de sidste nordjyder kommer hjem fra ferie.

Politiets opgørelse viser, at der i Nordjylland fra mandag 9. juli – søndag 12. august 2018 er blevet anmeldt 213 antal indbrud, mens der i de tilsvarende uger sidste år blev anmeldt 263 antal indbrud og 275 i 2016. I 2015 var der en indbrudsbølge, der fik tallene helt op på 411.

Slog til før ferien
Hvorfor indbruddene er faldet, er vanskeligt at give en entydig forklaring på. Men politikommissæren peger på flere forhold, der kan spille ind.

”Det er et område, vi har stort fokus på – særligt op til ferier, hvor indbrud normalt risikerer at stige. Derfor slog vi til før ferien og anholdt flere formodede indbrudstyve,” lyder Sune Myrups bud på én forklaring.

Men han oplever også, at folk generelt er blevet bedre til at sikre deres bolig mod indbrud, tippe politiet og benytte sig af nabohjælps-ordningen.

Indsatsen fortsætter 
Politikommissær Sune Myrup understreger, at Nordjyllands Politi ikke kommer til at hvile på laurbærrene. Tværtimod.

”Indsatsen mod indbrud fortsætter på fuld styrke. Vores patruljer holder et vågent øje i hele kredsen, og vores indbruds-grupper sidder klar til at efterforske sagerne, når de kommer ind. Vi har fokus på de lokale kriminelle, men også på den grænseoverskridende kriminalitet, hvor vi blandt andet samarbejder med andre kredse og det særlige efterforskningscenter i Aarhus,” forklarer Sune Myrup.

Tip politiet
Politikommissæren pointerer, at borgerne fortsat selv kan hjælpe – både sig selv og politiet. Først og fremmest ved at sikre ens bolig og tilmelde sig ordningen om nabohjælp. Det virker – viser forskningen.

”Men også ved at holde øje med ens nærområde. Ring ind til os på 114, hvis man ser noget mistænkeligt. Tip og informationen fra offentligheden er ofte en stor hjælp for vores efterforskninger,” slutter Sune Myrup.

Oplever man et indbrud, der er i gang, så skal man straks til politiet på: 112.

Sådan er tallene
Tallene i tabellen dækker over indbrud i privat beboelse, dvs. i villaer og lejligheder, værelser samt landejendom.

2015 2016 2017 2018
Uge 28 96 39 69 28
Uge 29 106 79 68 42
Uge 30 99 67 47 35
Uge 31 59 43 49 61
Uge 32 51 47 30 47
Total : 411 275 263 213

Årets tal vil kunne stige en anelse, hvis der kommer yderligere anmeldelser ind.

Fem råd mod indbrud

* Sikr dine døre og vinduer, så de kan modstå forsøg på opbrud i minimum 3 minutter.
* Lav aftaler med naboerne om aktiv overvågning, især når du er på ferie.
* Gør dit hus let at overvåge for alle. Den høje hæk og kraftige bevoksning giver tyven dejlig arbejdsro.
* Lås dine skure, så tyven ikke kan bruge dit værktøj eller din stige.
* lmeld dig nabohjælps-ordningen.

Se flere gode råd mod indbrud på www.dkr.dk/indbrud

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands Politi: Fald i nordjyske sommer-indbrud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER