Sæbys sydlige strand kan trænge til rengøring

Sæbys sydlige strand kan trænge til rengøring

14. august 2018 - kl. 9:56 - af

Der har for nylig været iværksat en oprydning på Sæby nordstrand omkring Sæby Søbad, og Teknisk Udvalg behandlede et punkt om fremtidens strande på udvalgets møde mandag eftermiddag.

For nogle uger siden kunne Sæby Avis skrive om, at kommunen ganske flot havde etableret en helt ny flisbelagt (flis!) sti fra Solsbækvej til havet.

Imidlertid har Sæby Avis modtaget henvendelser om stranden lige syd for Sæby, som nogle læsere finder, trænger til en rengøring og en gang vedligeholdelse.

En læser skriver bl.a.: ”Synd Frederikshavn Kommune kun vil holde stranden ren for ukrudt på nordsiden og ikke på sydsiden af Sæby. Snart kan man ikke færdes der længere.”

Sæby Avis har forelagt disse henvendelser for den afdeling i Teknisk Forvaltning, som har med stier og strandarealer at gøre, og forstkandidat Søren Hoff Brøndum mødte forleden Deres udsendte på stranden ved Solsbækvej i Sæbys sydlige udkant.

Det var på en dag, hvor der havde skyllet rigtig meget tang op, og hvor stranden var særdeles sjappet og stort set ufremkommelig, hvilket dog må siges at henhøre under naturens gang.

Kommunen klar til at tage affære
Et syn på strandskråningen med spredt vækst og flere væltede træer samt rækken oven for resulterede i, at Søren Hoff Brøndum er indstillet på, at kommunen gerne vil give stranden og strandkanten en renovering / rengøring i løbet af efteråret. Han forklarer samtidig, at der tilsyneladende pibler særdeles meget grundvand ud af skråningen, hvilket er med til at holde strandens overflade våd flere steder.

Den meget kraftige storm, som ramte området for ca. 4 år siden, og som åd en betydelig del af strandkanten, har mere eller mindre fået lov at ligge hen.

”Træerne har også været med til at holde på skråningen. Vi tyndede ud i den lille skov for ca. 6 år siden, og tanken har altid været at fjerne de sidste grantræer, når en ny generation af egetræer har etableret sig. Derfor passer henvendelsen fint med planerne for arealet, og det vil give området et lille løft, hvis man fjerner de døde og væltede grantræer,” forklarer Søren Hoff Brøndum.

Nu er kommunen således indstillet på at se nærmere på arealerne, så stranden bliver fremkommelig.

Ikke badestrand, men naturstrand
Teamleder for rekreative områder og publikumsfaciliteter, Anne Mette Finnerup, understreger, at stranden lige syd for Sæby ikke som sådan er tænkt som en badestrand, men som en ”naturstrand”, hvor der er mulighed for at motionere, gå ture og nyde udsigten over Kattegat.

Stubbe i sti fjernes
I samme runde drøftede kommunens medarbejder og Deres udsendte også den nye flisbelagte sti. Her kunne der hurtigt opnås enighed om, at der på stien stikker alt for mange grove rester af mindre, fastgroede træstubbe op, som let kan vise sig farlige og nemme at falde over, når man kommer gående. ”Stien blev anlagt hurtigt, så man kunne få glæde af den i sommeren, men vi giver den en finpudsning her i den kommende tid,” siger Søren Hoff Brøndum. Løsninger kunne f.eks. være at gå stien efter med motorsav og ”nedlægge” stubbene eller evt. sætte en traktorknuser på stien og så efterbehandle med lidt ny flis.

Også dele af krattet med affaldstræ og oprevne buske kan ventes behandlet.

Anne Mette Finnerup og Søren Hoff Brøndum tilføjer, at folk altid er meget velkomne til at kontakte kommunen, hvis man har gjort iagttagelser eller har forslag til konkrete ønsker.

Tekst og fotos: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbys sydlige strand kan trænge til rengøring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER