Varmt i Danmark? – Nej så tag til Oman

Varmt i Danmark? – Nej så tag til Oman

26. juli 2018 - kl. 19:18 - af

Hvis man – nu hvor en ny hedebølge vælter ind over Danmark – hører til dem, der synes, at nu har varmen varet længe nok her i landet, og vi i høj grad kunne trænge til regn, så tag ikke fejl.

Selv om varmegraderne i Danmark i disse dage nogle steder når over 30 grader, og temperaturen om natten næsten byder på tropenætter, hvor varmen knap når under 20 grader, så er det for intet at regne mod de ekstreme varmegarder, som er blevet målt i Oman på Den Arabiske Halvø.

Tirsdag steg temperaturen til ubønhørlige 49,8 graders varme i kystbyen Quriyat ud til Omanbugten ikke langt fra hovedstaden Muscat, og nattemperaturen faldt kun langsomt – så langsomt, at den laveste temperatur i hele tirsdagsdøgnet blev ubegribelige 42,6 graders varme.

Det er ifølge TV2 0,7 grader højere end den tidligere rekord i varmeste tropedøgn, som også er målt i Oman, og det skulle være det varmeste tropedøgn i den meteorologiske verdenshistorie.

Data fra Quriyat viser, at temperaturen i en periode på hele 51 timer ikke nåede under 41,9 graders varme. I den nærliggende by Joba steg temperaturen onsdag til 50,6 graders varme – kun 0,2 grader fra varmerekorden i Oman.

Den historiske nattevarme skyldes for det første den ekstremt varme luft over store dele af Den Arabiske Halvø, men også meget varmt havvand i området.

Link til TV2’s beretning om varmerekorden i Oman:
http://vejr.tv2.dk/2018-06-28-arabisk-landsby-saetter-ny-verdensrekord-over-42-grader-om-natten

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Varmt i Danmark? – Nej så tag til Oman' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER