Endnu engang er der ”Glade Sommerdage” i Algade

Endnu engang er der ”Glade Sommerdage” i Algade

24. juli 2018 - kl. 8:47 - af

Den 4. og 5. august er der igen “Glade Sommerdage” i Museumshaven i Algade i Sæby. Det foregår kl. 14 –  16 og arrangeres af Sæby Museums Forening i samarbejde med Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn. I Herman Bangs tid hørte haven til Clasens Hotel og her foregik Bangs roman ” Sommerglæder”.

” Glade Sommerdage ” var et stort og populært arrangement, som afholdtes i flere år  i  og ved Museumshaven, og hvori bl.a. udklædte skuespillere fra Sæbyscenen deltog. Arrangementet fik kommunal støtte, men det ophørte ved kommunesammenlægningen i 2007.

Inspireret af ” Glade Sommerdage” startede de to foreninger nogle år senere med servering af kaffe i Museumshaven to dage i begyndelsen af august.

Flere af gæsterne udtrykte ønske om musikledsagelse til kaffen og den hjemmelavede lagkage, for at genskabe stemningen, fra dengang Gustav Wied og Herman Bang besøgte Haven. Det lykkedes at få fhv. landsretssagfører Erling Mehlsen og fhv. erhvervschef Helge Wittrup til at underholde på henholdsvis tværfløjte og keyboard, og det medvirkede til at trække ekstra gæster til arrangementet i 2014 til 2016. Og man havde også glædet sig til gensyn og genhør med de to musikanter i 2017.

Men Erling Mehlsen, som da var 104 år gammel, måtte desværre meldt afbud, og derfor måtte man lede med lys og lygte efter alternativer. Det lykkedes i sidste øjeblik at få flere lokale musikere til at deltage med harmonika, guitar og sang, og det gik aldeles glimrende.

Nu er Erling Mehlsen desværre ikke længere blandt os, så der er lavet aftale med lokale amatørmusikere  om at varetage underholdningen. Lørdag er der to, som underholder, og søndag kommer et helt hold på 7 musikere, heraf Reinhard Frahm , der synger. Der bliver spillet på harmonika og guitar.

Foreningerne håber på et par gode dage, alle er meget velkomne, og der er gratis entre. Kaffe og kage kan købes til rimelige priser.

Glade sommerdage_2 Glade sommerdage_1

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu engang er der ”Glade Sommerdage” i Algade' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER