Idrætssommerskoler hitter landet over

Idrætssommerskoler hitter landet over

13. juli 2018 - kl. 0:05 - af

Mens de danske skoler ligger øde hen, er der fuld gang i de forskellige idrætssommerskoler rundt om i landet. Over 40.000 børn deltager denne sommer på de mest populære idrætssommerskoler.

Aktiviteter som fodbold, basketball og golf er de mest populære idrætsgrene, som de danske skolebørn i alderen 5-15 år deltager aktivt i i deres sommerferie.

En optælling blandt Danmarks Idrætsforbunds otte største forbund, viser, at over 40.000 børn deltager i en af de 698 sommerskoler, som de otte største forbund i DIF udbyder i hele landet.

Den store tilslutning til de mange idrætssommerskoler er en udvikling Anne Pøhl, Udviklingschef i DIF, ser som positiv for idrættens rolle i børnenes hverdag:

“Vi har et konstant fokus på at få børn til at dyrke idræt, og det er en stor fornøjelse at se, at så mange børn vælger at tilbringe deres sommer på én af de mange sommeridrætsskoler. Denne her måde at tilbringe sin ferie på er en god start på et aktivt liv, hvor børnene også forhåbentlig får smag for alt det gavnlige ved at dyrke idræt i fællesskaber,” siger hun.

Mulighed for en anderledes sommerskole
Ved siden af de klassiske sommerskoler er det også muligt at tilmelde sig de mere utraditionelle camps som fx DBU’s ”Pigeraketten”, der sender fodboldpigerne ud i et unikt rumunivers. Her gennemgår de en række sjove fodboldstationer, får et indblik i, hvad fodbold er og bliver på den måde inspireret til at begynde til fodbold.

Desuden tilbyder DBU også Get2 Fodboldskoler, som er sommerskoler for børn i udsatte boligområder. Målet med Get2 Fodboldskolerne er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser samt at inkludere og fastholde dem i dansk foreningsidræt.

I Dansk Sejlunions sommerskoler, er det ikke kun børnene, der skal på dybt vand, her er mor og far også inviteret med. Her kan aktiviteterne være alt fra jollesejlads til kitesurfing, og familierne overnatter på en campingplads i de dage, hvor sommerskolen finder sted.

DBU topper listen over frivillige
Til de mange skolebørn hører også trænere og frivillige. DBU topper igen listen over antal frivillige, der arbejder rundt omkring i landet på deres fodboldskoler. Hele 3620 DBU-frivillige bruger deres sommerferie på at pumpe fodbolde, underholde og træne de fodboldglade skolebørn.

 

Tabel over antal sommerskoler, deltagere og evt. frivillige:

Forbund Antal sommerskoler Antal deltagere Antal frivillige
DBU 250 23.900 3620
Dansk Svømmeunion 104 5300 0
Dansk Håndbold Forbund 148 6900 1200
Badminton Danmark 51 1197 0
Dansk Tennis Forbund 41 539 0
Danmarks Basketball Forbund 22 1000 100
Dansk Golf Union 70 1750 0
Dansk Sejlunion 12 0* 0
I alt 698 40586 4920

*Antallet af deltagere bliver opgjort i august

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idrætssommerskoler hitter landet over' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER