Ordet er frit: Farcen i Svømmebadet fortsætter!

Ordet er frit: Farcen i Svømmebadet fortsætter!

6. juli 2018 - kl. 0:47 - af

Problemerne i Sæby Svømmebad har været kendt blandt kunderne i flere år. Siden nytår har flere og flere kunder reageret på det. De seneste tre måneder har farcen i Svømmebadet rullet sig ud på Facebook og på Sæby Avis.

Farcen ser ud til at fortsætte, fordi bestyrelsen og ledelsen endnu ikke har løst de efterhånden mange problemer. Det drejer sig om dårlig økonomi, dårlig kundeservice, dårlig rengøring, dårlig hygiejne mv., og rygter om, at en af livredderne ikke kan bestå den lovpligtige livredderprøve. Det drejer sig ligeledes om en ansat, der i nu fem tilfælde har været uterlig.

Bestyrelsesformand Tommy Thomsen har mange gange affærdiget henvendelser fra kunder med, at det skulle være “en personlig hetz”, ”forfølgelse” eller ligefrem en blodhævn, “en vendetta”. Det er ikke en konstruktiv og professionel måde at lede en kommunalt finansieret servicevirksomhed på. Alt sammen vidner om, at bestyrelsen ikke er sig sit ansvar bevidst, og at den ikke er professionel nok.

Er bestyrelsen valgt på ærlig, demokratisk og lovlig vis?
Tommy Thomsen har i mange år været bestyrelsesformand for den fond, der driver svømmebadet. Det er han ene og alene i kraft af, at svømmebadets kunder har valgt ham til formand i svømmebadets støtteforening. Men er Tommy Thomsen og resten af støtteforeningens bestyrelse valgt på ærlig, demokratisk og lovlig vis?

For en måned siden redegjorde Peter Andersen her i Sæby Avis for, hvorledes generalforsamlingen i støtteforeningen havde været amatøragtig. For eksempel var svømmebadets direktør Jeppe Jacobsen dirigent, selv om et krav til en dirigent netop er, at han/hun er uvildig. Det er Jeppe Jacobsen ikke. Til generalforsamlinger skal der også vælges en referent. Det blev der heller ikke. Desuden deltog en livredder og bademesterens mand, og de havde både taleret og stemmeret. De to kan ikke siges at være kunder i svømmebadet.

Det rejser en begrundet mistanke om, hvorvidt de afgivne stemmer rent faktisk stemmer overens med antallet af fremmødte betalende medlemmer, sådan som støtteforeningens vedtægter foreskriver.

Jeg har efter generalforsamlingen bedt støtteforeningens formand Tommy Thomsen om en medlemsliste pr. 30.5.2018. Man er nemlig først medlem og har først taleret og stemmeret, når man har betalt kontingent.

Jeg er selv medlem af støtteforeningen, så det er en helt legitim anmodning. Tommy Thomsen har ikke villet give mig medlemslisten og henviser til, at det er støtteforeningens bestyrelse, der har besluttet det. Han og bestyrelsen har ingen juridiske eller saglige argumenter for at benægte mig det, for det er fuldt ud tilladt. Ifølge persondataloven er der heller intet til hinder for, at foreninger udleverer navne, adresser, økonomiske forhold mv. Tommy Thomsens svar er stadig nej. Det bestyrker mistanken om, at han og resten af støtteforeningens bestyrelse ikke er valgt på demokratisk vis.

Dernæst har jeg svaret, at såfremt medlemmernes navne fremgår af støtteforeningens kontoudtog, er det sandsynligvis fuldt tilstrækkeligt som dokumentation.

Tommy Thomsen fastholder stadig sit nej, og det gør han i en nedladende og helt uacceptabel tone. Og så slutter han af med at skrive til mig, at “Fremtidige henvendelser om denne sag vil ikke blive besvaret”.

Præcis det svar gav han også, da han af en anden af svømmebadets kunder blev gjort bekendt med, at en ansat ikke bare to gange, men fire gange har været uterlig i svømmebadet. Nu er der tilmed et tilfælde mere af nyere dato, så den ansatte fortsætter med at være uterlig, uden bestyrelsesformanden vil reagere.

På samme måde vil Tommy Thomsen heller ikke imødekomme min helt legitime anmodning om at få udleveret medlemslisten. Hvad har han at skjule? At generalforsamlingen i støtteforeningen ikke var demokratisk? At han ikke er valgt på ærlig og lovlig vis til formand for støtteforeningen? At han ikke retmæssigt har en post, og slet ikke en formandspost i bestyrelsen for den fond, der driver svømmebadet?

Hvis Tommy Thomsen er valgt på ærlig, lovlig og demokratisk vis, så er det på tide, at han fremlægger medlemslisten.

Støtteforeningens bestyrelse har et juridisk ansvar
Hvert enkelt medlem i støtteforeningens bestyrelse har et juridisk ansvar, som de skal leve op til. De har bl.a. et juridisk ansvar overfor medlemmerne. Citat fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde:

“Som bestyrelse leder I jeres forening mellem generalforsamlingerne, og I får jeres mandat fra generalforsamlingen. Derfor skal I som bestyrelsesmedlemmer have respekt for, at I er valgt af jeres medlemmer til at varetage deres interesser. Medlemsdemokratiet skal tages alvorligt. Ikke kun på generalforsamlingerne, men også mellem dem. Derfor er en af jeres vigtigste opgaver som bestyrelsesmedlemmer at være i kontakt med jeres medlemmer, så I ved, hvad der rører sig ude i foreningen.”

Så Tommy Thomsen (formand), Ib Nielsen (næstformand), Anders Pedersen (kasserer), Lea Wärnstrøm (sekretær) og Marian Stidsborg (menigt medlem), jeg forventer, at I indkalder til et ekstraordinært bestyrelsesmøde i støtteforeningen og træffer den eneste juridisk ansvarlige beslutning, nemlig at I hurtigst muligt udleverer den medlemsliste, som jeg talrige gange har anmodet om. Eller at I vedstår, at generalforsamlingen ikke var lovlig, og at hverken Tommy Thomsen, Ib Nielsen, Lea Wärnstrøm eller Marian Stidsborg er valgt på ærlig, lovlig og demokratisk vis, og at I som konsekvens af det alle fire træder tilbage, og at Tommy Thomsen træder tilbage som bestyrelsesformand for den fond, der driver Sæby Svømmebad.

Duncan Gillies MacLaurin

8 kommentarer til “Ordet er frit: Farcen i Svømmebadet fortsætter!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Ordet er frit: Farcen i Svømmebadet fortsætter!”

 • Martin Andersen

  Arh det er vist ikke helt sandt at det er fuldt lovligt at udlevere medlemslister, navne, adresser og økonomiske forhold mv.! I fald at medlemslister skulle udleveres, så vil det kræve samtykke fra hvert enkelt medlem, og det får de ikke.

 • Til Lea Wärnstrøm – du blev genvalgt som 1. suppleant på Støtteforeningens generalforsamling den 30. maj. Vil du være venlig at af- eller bekræfte, at du arbejder for svømmebadet med at lave løn? Peter Andersen stillede også op til bestyrelsen, han blev 2. suppleant. Duncan Gillies MacLaurin stillede ligeledes op, men blev ikke valgt. Hvis det er rigtigt, at du arbejder for svømmehallen, bør du træde af og give plads til de to andre. Hvorfor vil du måske spørge? Fordi Støtteforeningens formål er at “give folkelig opbakning og aktiv støtte ved driften af Sæby Svømmebad”. Og folkelig, det er kunderne, ikke ansatte eller deres ægtefæller.
  PS. Du var temmelig ubehagelig overfor mig, da mit forslag om at indføre ordensregler om intimitet og uterlighed blev behandlet på generalforsamlingen. Bl.a. klandrede du mig for, at jeg ikke havde stoppet den ansatte i at være uterlig den 5. januar. De to andre, der var kritiske, var henholdsvis livredderen Katrine og bademester Katja Kupetz Hansens mand. De var ikke uvilidige. Heller ikke du, hvis det er korrekt, at du arbejder for svømmebadet

 • ak ak ak ,nu synker du sku for lavt Ann Bilde,tænk sig at få sin mand til at skrive dette ,fordi man ikke selv kan skrive herinde mere,helt ærligt,synes du skal opsøge en læge,du er sku ikke helt frisk,du ville også være guf for en psykiater. Få nu et liv og komme videre,det er hele er jo kørt så langt ud og efterhånden er du så fuld af løgn at ingen gider kendes ved dig i svømmehallen mere inc. mig selv,har du ikke tænkt over hvorfor du altid siddar alene i boblebadet,ingen gider høre på dig mere.god weekend.

 • Jeg kender ingen af personerne eller kommer i svømmebadet, men er i overhovedet klar over hvad i har gang i. I er ved fuldstændig at ødelægge alt hvad Sæby Svømmebad står for. Hvis jeg havde noget og skulle have sagt skulle hele bestyrelsen smides ud og alle i Svømmebadet opsiges. Det er den værste gang smæde kampagne jeg nogensinde har set. Kommer i alle sammen fra en børnehave i er jo ved at ødelægge Sæby som turistby og tilflytter by. I burde skamme jer. Er der ikke en som har så meget røv i bukserne, så der kan blive ryddet op en gang for alle, for det er åbenlyst at der skal nye personer til.

 • Carsten Jørgensen

  Endelig en relevant kommentar til Svømmehalsfarcen.. usmagelig og skadende for hele byen!!
  Så håber at Webmaster vil træde i karakter, da emnet er særdeles uinteressant for alle andre end de implicerede og få stoppet denne – usmagelige – korrespondance.
  Jeg er klar over, at ordet er frit, MEN der må være en grænse!
  Blot for god ordens skyld, så kender jeg ikke til problematikken, jeg forholdet mig kun til de, mærkeligste og dumme indlæg, som kommunikeret ud, MEN som burde være afklaret internt..

 • Indlæg til Saebyavis.dk

  Vi er 2 seniorer som er bosat nær Aarhus, og har sommerhus i Sæby.

  Vi kommer ofte herop og besøger det skønne Sæby Svømmebad så ofte vi kan. Vi er kommet der i mange år og har altid oplevet det som et fantastisk sted, med god betjening og servise.

  Vi er blevet opmærksom på den hetz enkelte personer kører mod svømmebadet!

  Vi er særdeles målløse over den helt uberettigede kritik der rettes mod stedet. Hvordan kan man dog finde på, at køre en sådan hetz med et velfungerende sted!
  Hvorfor finder de utilfredse personer IKKE et andet sted at komme?

  Så fra vores side, er der stor opbakning til stedet og personalet. Hold ud og fortsæt med jeres gode arbejde. Det er jo ikke jer der er noget galt med!!!

  Venlig hilsen

  Poul Flyger.

 • Duncan Gillies MacLaurin

  Støtteforeningen er “den folkelige opbakning”. Det står i vedtægterne. Derfor er det i strid med vedtægterne, at ansatte og deres ægtefæller har været med til at vælge Tommy Thomsen til formand.
  Herudover er de ansatte og deres ægtefæller inhabile. Det er de, fordi de har “en økonomisk og personlig interesse”. De er også inhabile, bare fordi der er tvivl om deres objektivitet.
  Fordi Tommy Thomsen er valgt som formand for støtteforeningen, er han også blevet formand for den fond, der driver svømmebadet. Det er et demokratisk problem, der skal løses.

 • Anne Sørensen

  Hvor er det dog rigtigt, hvad Poul flyger skriver.

  Jeg er sæbynit, kommer dog ikke så tit i Sæby svømmebad.

  Her vil jeg gerne give min opbakning til alle ansatte i Sæby svømmebad.

  Synes ikke det er voksne mennesker værdigt, at føre en sådan personlig hetz
  Mod disse mennesker, der kun passer deres arbejde.

  Trist at der her i Sæby findes personer med et sådan had.

  Lad dog være med at komme i svømmebadet, hvis i har så meget imod det.

  Venlig hilsen

  Anne Sørensen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Farcen i Svømmebadet fortsætter!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER