Politiets nye værktøj skal være værn mod indbrud

Politiets nye værktøj skal være værn mod indbrud

24. juni 2018 - kl. 5:40 - af

Fra næste uge får alle patruljevogne i Nordjyllands Politi et nyt redskab i bagagerummet: En kuffert udstyret med kraftigt ultraviolet lys.

UV-lyset kan patruljen, helt enkelt, benytte til at belyse formodede tyvekoster, der er kommet i patruljens besiddelse. Og hvis en borger forinden har mærket sine ejendele med den såkaldte DNA-mærkning, så kan politifolkene faktisk nemt og hurtigt afgøre, hvor de stammer fra.

Unikt sporstof

DNA-mærkning foregår nemlig ved, at borgerne påfører deres ejendele et særligt og helt unikt UV-sporstof, der efterfølgende registreres i den database. Når politiet så belyser en genstand påført sporstoffet, så kan man hurtigt – via DNA-koden – finde ud af, hvem der er rette ejer af genstanden.

Skilter man med DNA-mærkning, kan det kan være et effektivt værn mod indbrud, fordi mærkningen øger risikoen for gerningsmanden, viser undersøgelser – ligesom borgerne nemt kan få deres ejendele tilbage. En undersøgelse foretaget af Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i 2016 viste i hvert fald et fald i indbrud med 25 procent for de husstande, der anvendte DNA-mærkning – og skiltede med det.

UV-lys er stærkt kort i efterforskningen
Og derfor lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov, at borgerne DNA-mærker deres effekter.

”UV-lys vil give os et stærkt kort i efterforskningen, når vi kan fastslå, hvor en given effekt, som vi beslaglægger, stammer fra – men det forudsætter naturligvis, at borgerne tager mærkningen til sig og rent faktisk påfører det deres ejendele,” siger Anders Uhrskov.

Når man har DNA-mærket sine ejendele, skal man huske at registrere sig, ligesom man skal sætte advarselsmærket om DNA-mærkning op derhjemme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiets nye værktøj skal være værn mod indbrud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER