Frederikshavn Kommune er regionsvinder i årlig trafiktest

Frederikshavn Kommune er regionsvinder i årlig trafiktest

15. juni 2018 - kl. 12:22 - af

Rådet for Sikker Trafik har netop taget temperaturen på kommunernes og skolernes indsats med færdselsundervisning. Frederikshavn Kommune indtager 4. pladsen på landsplan og en 1. plads i Region Nordjylland.

I Rådet for Sikker Trafik og TrygFondens årlige ’Kommunernes Trafiktest’ bliver kommunerne spurgt, hvor mange og hvilke indsatser man har i kommunen over for børn og unge. Fx om man har en trafikpolitik, prioriterer færdselsundervisningen på skolerne, samarbejder på tværs, afholder gå- og cyklistprøver for børn etc. Kommunerne bliver dermed målt på, hvilke indsatser de har, som kan gøre børn fra 0-18 år mere sikker i trafikken. Kommunerne kan få fra 0 til 100 point alt efter, hvor mange og hvilke indsatser de har.

Frederikshavn Kommune scorede 87 ud af 100 mulige point for deres arbejde med færdselsundervisning til børn og unge, skolevejsanalyser og trafikpolitik på skolerne. Derfor får Frederikshavn Kommune tildelt en flot 4. plads på landsplan og kan desuden kalde sig regionsvinder 2018 i Region Nordjylland.

Fakta om Kommunernes Trafiktest
Dette års undersøgelse viser, at stadig flere kommuner gør en større og større indsats, så færre børn og unge kommer til skade på vejene. Men undersøgelsen, der er gennemført i 97 af landets 98 kommuner, viser også, at der er stor forskel på, hvor mange kommuner der gennemfører færdselsundervisning, som eksempelvis gå- og cyklistprøver eller har foredrag med trafikofre ude på skolerne. Det er bekymrende, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

’Det er vigtigt, at skoler og kommuner prioriterer arbejdet med at lære børnene, hvordan de kan passe bedre på sig selv i trafikken. De fleste ulykker sker på grund af vores adfærd i trafikken, og derfor er det vigtigt, at børn har gode trafikvaner, når de forlader skolen’, siger Janne Gundersen, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune er regionsvinder i årlig trafiktest' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER