Vild med Vand – Havnens Dag i Sæby

Vild med Vand – Havnens Dag i Sæby

6. juni 2018 - kl. 0:49 - af

Lørdag d. 9. juni er der igen havnens Dag i Sæby med vandsportsaktiviteter for hele familien.

Er du vild med vand, så vær med til havnens dag i Sæby, hvor der er mulighed for at prøve en lang række forskellige vandsportsaktiviteter. Er du ikke så vild med vand, så kom alligevel, for der foregår også en masse på land, hvor du kan deltage, kigge på, eller måske finde ud af at det måske ikke er så besværligt, dyrt, svært eller farligt at lave vandsportsaktiviteter som mange måske tror.

100 lystbådehavne i Danmark, her i blandt Sæby havn slår dørene op og serverer en overflod af gratis prøve-smagninger på det maritime liv. Gæster i de mange havne kan på dagen prøve alt hvad foreningerne tilbyder af vandsport. På Sæby havn vil foreninger og forretninger skabe en festlig dag for alle med en masse aktiviteter og vi forventer masser af gæster der vil se og prøve nogle af havnens mange tilbud.

Det er alle havnens klubber og foreninger, samt enkelte erhvervsdrivende på havnen, der står bag aktiviteterne på dagen. Der er åbent hus i alle klubhuse, hvor du kan se kajakker og robåde, høre om kapsejlads såvel som tursejlads, komme ombord i en rigtig sejlbåd, og måske få en tur, hvis vejret tillader. Der vil også være optimistjoller fra sejlklubben i vandet som du kan prøve, ligesom du kan få en tur i robåd eller kajak. Skal der mere fart over feltet er der mulighed for at sejle en tur i Ribbåd, der skyder en fart på 100 k./t. Der er også aktiviteter omkring fiskeri, så man både kan prøve at fange, klappe eller spise en fisk. Mange steder på havnens bydes der på salg af både mad og drikke, så man sagtens kan få hele dagen til at gå.

På Sæby Redningsstation er der åbent hus, hvor man kan komme ind og se stationen og dens materiel, høre om arbejdet med redningsaktionerne og prøve en tur med den hurtigtgående redningsbåd. Er man ikke til fart, kan man tage på sejltur med kutteren Kaperen, der stille og roligt sejler en tur ud, så man kan se Sæby fra søsiden.

Havnens Dag er et landsdækkende initiativ, der skal vise hvilke muligheder der er for at dyrke vandsportsaktiviteter. Danmark er omgivet af vand, men mange benytter sig ikke aktivt af det, selvom de måske gerne vil. Derfor skal dette initiativ være med til at give alle en mulighed for at komme til at kigge nærmere på vandsportsaktiviteterne, og her har Sæby alle muligheder.

Sæby havn står desuden foran en større havneudvidelse, der dels skal give flere gæstepladser, men især også give nye og bedre forhold for vandsport til glæde for byens egne borgere og måske endda tiltrække nye. Så selvom Sæbys lange historie som erhvervs- og fiskerihavn for længst er forbi, er det stadig en levende og aktiv havn i udvikling. Historien fortælles i øvrigt på havnens dag af KYSTmuseet, der viser udstilling i et af de røde skure ved redningsstationen.

Havnens Dag foregår lørdag d. 9. juni fra kl. 10-15 og indledes med gratis kagemand til alle fremmødte, ligesom de fleste aktiviteter dagen igennem vil være gratis at prøve.

Der er lagt op til en festlig og stemningsfuld dag på havnen, uanset om man vil være aktiv og prøve at være med, eller om man blot vil se på. Der er smagsprøver, udskænkning, udstillinger, konkurrencer om fisk og meget andet. Dette er kun et udpluk af dagens aktiviteterne – hele programmet kan ses på https://www.vildmedvand.dk/kalender/?action=tribe_photo&tribe_paged=1&tribe_event_display=photo&tribe-bar-geoloc-lat=57.334087&tribe-bar-geoloc-lng=10.530352&tribe-bar-geoloc=s%C3%A6by

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vild med Vand - Havnens Dag i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER