Kulturkaravanen kommer til Frederikshavn Kommune

Kulturkaravanen kommer til Frederikshavn Kommune

6. juni 2018 - kl. 11:11 - af

Kulturkaravane Nord 2018 slår nu også vejen forbi Frederikshavn Kommune. Onsdag den 13., torsdag den 14. samt fredag den 15. juni vil der være mulighed for sjove, lærerige, underholdende og anderledes kulturoplevelser, når Kulturkaravanen kommer forbi.

Ikke mindst PixlArt med hjemsted i Østervrå får en særdeles central rolle i karavanens tilbud.

Sæby Bibliotek i fokus
Hen over sommeren er det PixlArt, De nordjyske Biblioteker og Det Jyske Musikkonservatorium, der udgør Kulturkaravanen under temaet ”HVERDAGSGLIMT”, og man vil f.eks. kunne udfordre sin lyriske ekspertise til lyrikbingo eller tage til brevskrivningskoncert, hvor musiker Rikke Noor spiller skøn musik, mens man som tilhører i ro og mag kan slippe tankerne fri og skrive et rigtigt brev, som arrangører sender for én.

Begge arrangementer foregår på Sæby Bibliotek den 14. juni fra kl. 19.00 (for nærmere information og tilmelding, se bibliotekets hjemmeside: https://bibl.frederikshavn.dk/bibliotek/sae

Samtalekraft i Frederikshavn
Kulturkaravanen inviterer desuden til arrangementet “Samtalekraft” på Frederikshavn Bibliotek onsdag den 13. juni kl. 19.00, hvor det skal handle om, hvad der sker, når vi samtaler og skaber en dialog om det gode liv, der hvor vi bor.
Aftenen byder på et oplæg af nogle unge mennesker, der har valgt en hel anden måde at leve på end et liv med parcelhus, have og fast job med mange rutiner. For hvad sker der, når vi vender op og ned på dagligdagen, hvad koster det, hvilke konsekvenser har det på godt og ondt? Efter oplægget vil journalist fra TV2 Nord, Jenni Boelt, styre samtalen, hvor alle får lejlighed til at reflektere over, hvordan det gode liv ser ud fra ens egen synsvinkel. Det bliver en uformel samtale, hvor tilhørerne bliver guidet til forskellige emner og vinkler. Slutteligt vil der blive samlet op på alle inputs og tanker fra Jenni Boelt.

Flere skoler og børnehaver i kommunen deltager i forskellige kulturelle aktiviteter i løbet af de 3 dage, hvor kulturkaravanen er forbi. Bl.a. skal 2 klasser fra Frydenstrandskolen arbejde med fotografi som udtryksform.

Afslutning med årets pressefoto og sang
Fredag den 15. juni kl. 17 kan hele familien komme med til afslutningsfest på Frederikshavn Bibliotek, når karavanen skal sendes videre til en anden nordjysk kommune. Her kan man opleve elevernes foto-udstilling, som giver et enestående billede af hvad det er, der fylder i hverdagen for de unge frederikshavnere. Alle er velkomne til ferniseringen. Der er gratis entré, og det er muligt at købe snacks og drinks. Udstillingen foregår både på biblioteket og på Rådhuspladsen, hvor PixlArts bus kommer til at holde.

Efter ferniseringen fortsætter aftenens program udenfor, hvor PixlArt kl. 20 viser udstillingen ”Årets pressefoto”. Oplev bussen, som er udstyret med 16 digitale skærme. Udstillingen har tidligere været vist på Krudttårnet.

Aftenen afsluttes kl. ca. 22 med en koncert af Mikal K, som synger sange fra sit album ”Sange fra Nord”. Under koncerten vil PixlArt vise billeder på facaden af biblioteket.

Der kan læses meget mere om Kulturkaravanen via dette link:
https://frederikshavn.dk/politik/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-presse/nyheder-og-pressemeddelelser/kulturkaravane-nord-kommer-til-frederikshavn-kommune/

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kulturkaravanen kommer til Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER