Godkendelse af lokalplan ved Solsbækvej

Godkendelse af lokalplan ved Solsbækvej

5. juni 2018 - kl. 11:36 - af

På baggrund af Plan- og Miljøudvalgets behandling af en sag på møde den 6. marts 2018 om lokalplan for tæt-lav-bebyggelse på hjørnet af Solsbækvej/Rosengyden i Sæby, fremlægger kommunens fagcenter nu forslag til lokalplan for et knap 4000 m2 stort areal.

Sagen behandles i Plan- og Miljøudvalget på udvalgets forestående møde den 5. juni.

Da lokalplanens bestemmelser ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser for byområdet, foreslås kommuneplanen ændret med forslag til tillæg.

Lokalplanen skaber mulighed for at nedrive eksisterende bygninger, der tidligere har huset bl.a. autoværksted og materialegård, for i stedet at opføre 13 boliger som tæt-lavt-byggeri i én etage. Det tidligere erhvervsområde ligger omkranset af boliger, og eksisterende erhvervsbygninger er på ingen måder bevaringsværdige.

Den planlagte udvikling af området til et boligområde vil efter kommunens opfattelse på mange måder bidrage positivt til bydelens udvikling. Idet der er væsentlige bevaringsinteresse i bydelen, og byudviklingen sker ved genbrug og fortætning af et eksisterende byområde, er målet at tilpasse karakteren af den nye bebyggelse til den eksisterende bebyggelse, som sammen med den nye kommer til at danne ”gaderum”.

Derfor er placering og ydre udformning af den nye bebyggelse, som lokalplanen skaber mulighed for, ofret særlig opmærksomhed.

Kommunaldirektøren indstiller forud for udvalgets møde, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at forslag til lokalplan og tillæg til kommuneplanen offentliggøres i 8 uger.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Godkendelse af lokalplan ved Solsbækvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER