Så kører bussen til Special Olympics Idrætsfestival

Så kører bussen til Special Olympics Idrætsfestival

24. maj 2018 - kl. 8:07 - af

En bus fyldt med 49 forventningsfulde idrætsudøvere og ledsagere kører fredag til Helsingør. Det er første gang, at så mange fra Frederikshavn kommune deltager i Special Olympics Idrætsfestival.

Et stærkt hold af idrætsudøvere fra hele Frederikshavn kommune har i måneder knoklet hårdt i træningslokalerne og på grønsværen for at være i topform til Special Olympics Idrætsfestival i Helsingør den kommende weekend. Handicapidrættens Fællesråd har taget initiativ til at køre i bus i samlet flok, så stemningen og fællesskabsfølelsen er i top, når bussen ankommer til Helsingør fredag eftermiddag. Jes Larsen er en af veteranerne i truppen, og han glæder sig til at dele oplevelsen med sine klubkammerater, hvoraf flere er med for første gang:

  • I skal bare glæde jer! Det er mega sjovt. Man bliver lidt nervøs, når man skal svømme mod nogen fra en anden klub, men man skal bare give den gas og svømme fra dem, så bliver man glad, siger Jes fra Skagen Svømmeklub, som tidligere har deltaget i Special Olympics Idrætsfestival i Holstebro i 2016.

Klar til at fighte og feste
Gode resultater kommer ikke af sig selv. De lokale sportshelte har trænet og svedt for at komme i god form og for at være helt skarpe på reglerne. I weekenden er de klar at yde deres allerbedste i fodbold, håndbold, boccia, bowling og svømning. Martin Lyneborg Larsen er betroet en af de helt centrale poster på FFI Fodbolds Special Olympics hold:

  • Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at holde buret rent, siger Martin, der er målmand på fodboldholdet.

Konkurrencegenet bliver allerede trænet på vej mod Helsingør, når deltagerne skal spille bus-banko, som mange lokale butikker har sponsoreret fine præmier til. Det er en god måde at ryste deltagerne sammen på og at få tiden til at gå, mens bussen kører tværs over Danmark.

  • Vi vil kæmpe for medaljer, men det vigtigste er en god tur, siger Lise Hermansen, målmand på FFI Håndbolds Special Olympics hold. Lise er en dygtig, rutineret spiller, som har spillet i fire år.

Lisa glæder sig sammen med de andre atleter til, at den store sportsfest begynder fredag aften med en festlig åbningsceremoni, hvor atleterne deltager i fælles indmarch med faner, der bliver holdt taler, og den olympiske ild bliver tændt. Lørdag morgen går det løs, når atleterne kæmper det bedste, de har lært. De får al den opbakning, de kan ønske sig fra deres ledsagere og deres borgmester, Birgit S. Hansen, som kommer forbi og hepper på de lokale helte fra toppen af Danmark.

Søndag bliver spændingen udløst, når de sidste finaler bliver spillet, og medaljerne finder deres ejermænd. Idrætsfestivalen slutter med en storslået ceremoni søndag kl. 13.00, hvor alle deltagerne siger tak for denne gang. Den olympiske ild slukkes, og værtsbyen for Special Olympics 2020 bliver offentliggjort.

Følg atleterne fra Frederikshavn kommune på Facebooksiden https://www.facebook.com/Parasport-Frederikshavn-Kommune-1958162577531326/

Fakta
Special Olympics Idrætsfestival er tre dage med idræt, udfordringer, glæde, socialt samvær, fest og spændende idrætskonkurrencer for personer over 16 år med generelle indlæringsvanskeligheder eller udviklingshandicap. Det er et breddeidrætsarrangement for alle, uanset idrætslig niveau.

Parasport Danmark afholder Special Olympics Idrætsfestival hvert andet år. Helsingør er værtsby i weekenden 25.-27. maj 2018. Der er tilmeldt ca. 1.300 deltagere og ledsagere fra Danmark og de nordiske nabolande. Atleterne kæmper i 12 idrætter: håndbold, fodbold, ridning, golf, atletik, svømning, bowling, boccia, floorball, gymnastik, hockey og badminton.

Healthy Atletes er en del af idrætsfestivalen. Her kan atleterne få testet deres kondital, muskel- og fedtmasse, og de kan få et hurtigt gennemsyn af tænder og øjne.

Deltagerne fra Frederikshavn kommune repræsenterer Skagen Svømmeklub, FFI Fodbold, FFI Håndbold, Frederikshavn Handicap Idrætsforening og Sæby Handicap Idrætsforening. Klubberne er organiseret i paraplyorganisationen Handicapidrættens Fællesråd i Frederikshavn Kommune.

Læs mere på www.specialolympics.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så kører bussen til Special Olympics Idrætsfestival' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER