Nu kommer bilsalget til at boome i Nordjylland

Nu kommer bilsalget til at boome i Nordjylland

19. maj 2018 - kl. 8:35 - af

En undersøgelse foretaget af Voxmeter viser, at hele 7,2 procent af nordjyderne planlægger bilkøb inden for de kommende tre måneder, og det er markant mere end resten af landet. Hos Nordjyske Bank mærker man den store efterspørgsel, og banken har alene det seneste år oplevet en vækst i antallet af billån på knap 70 procent.

Der er en stor lyst til at købe biler i Danmark. Det viser en ny undersøgelse blandt godt 5.200 danskere foretaget af Voxmeter. Her har 4,8 procent nemlig givet udtryk for, at de regner med at købe en ny bil inden for de næste tre måneder, mens 9,5 procent muligvis kommer til at købe bil.

Det er en lyst, der bestemt også gør sig gældende i Nordjylland. Med den højeste procentandel, der planlægger bilkøb, placerer regionen sig nemlig øverst på listen. Intet mindre end 7,2 procent af nordjyderne har svaret, at de regner med at købe bil inden for de næste tre måneder, mens 8,7 procent muligvis kommer til det. Den tendens oplever man også hos Nordjyske Bank, hvor efterspørgslen på billån i øjeblikket er stor.

– Antallet af forespørgsler på billån stiger lige for tiden støt. Det skyldes naturligvis, at bilsalget generelt er stigende, men også at det går godt for den danske økonomi. Beskæftigelsen er nemlig høj, mens danskerne har rekordhøje opsparinger, forklarer Nordjyske Banks forretningsudvikling- og marketingchef, Palle Skyum.

Flere og flere optager billån i banken
Faktisk har interessen for bilkøb været så stor, at Nordjyske Bank har oplevet en vækst i antal etablerede billån på knap 70 procent det seneste år. Ifølge Palle Skyum skyldes den enorme stigning blandt andet, at banken har oppet sit biltilbud. 

– En stor del af vækstforklaringen findes i, at vi som bank er blevet væsentlig bedre til at imødekomme danskernes behov, når det gælder bilkøb. Vi har nemlig de seneste par år øget indsatsen markant på bilområdet, hvor vi med nye tilbud og kampagner har fremvist, at vi også er et kvalificeret bud, når man skal låne til en bil, forklarer Palle Skyum og fortsætter:

– Blandt andet garanterer vi, at interesserede bilkøbere kan få svar på henvendelser inden for kun 15 minutter. Her har vi ramt en efterspørgsel og gjort os konkurrencedygtige på markedet. Den store interesse for bilkøb betyder nemlig også, at liggetiden på brugte biler er korte. Derfor skal danskerne kunne handle hurtigt ved bilkøb, og her kan de hurtigt få klarlagt deres lånemuligheder gennem os. Derudover er vi blevet bedre til at forklare ÅOP og de samlede omkostninger. Det gør os mindre sårbare over for konkurrenter, der tilbyder en lav rente, men et højt samlet omkostningsniveau.

Voxmeters undersøgelse viser desuden, at Syddanmark er den region, hvor anden flest regner med at købe bil inden for de kommende tre måneder. Anderledes ser det ud i region Hovedstaden, hvor flest mener, at det er usandsynligt, at de køber ny bil de næste tre måneder.

Voxmeter: Om respondenten skal købe ny bil inden for de kommende tre måneder

  Hovedstaden Sjælland Syddanmark Midtjylland Nordjylland Total
Usandsynligt 87,4 85,1 84,5 85,9 84,1 85,7
Muligvis 8,5 10,1 10,5 10,2 8,7 9,5
Regner med 4,1 4,9 5 3,9 7,2 4,8
Total 100 100 100 100 100 100

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kommer bilsalget til at boome i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER