Venstre siger nej til besparelser på skole og daginstitutioner

Venstre siger nej til besparelser på skole og daginstitutioner

17. maj 2018 - kl. 8:13 - af

På børne- og ungdomsudvalgsmødet den 15/5 stod det klart, at Socialdemokraterne allerede havde besluttet sig for, hvor de ville spare på udvalgets område. Der havde ikke været nogen forudgående forhandling om det, siger Asger Mortensen, Venstre og medlem af Børne og Ungdomsudvalget.

De spare-tal, som udvalget blev præsenteret for i sagsfremstillingen, var ganske u-igennemskuelige. Derfor tog Venstre forbehold på mødet, fordi det er rimeligt og vigtigt at de tal der fremlægges er gennemskuelige og forståelige. Vi vil ikke træffe beslutninger med bind for øjnene. Det blev aftalt at udvalget, får fremlagt gennemskuelige tal for til videre budgetlægning. Især fremstillingen fra et enigt Økonomiudvalg, der d. 14. Marts vedtog  Venstres forslag om at Børne og Ungdomsudvalgets reduktion til budget 2019 skulle udmøntes, så man i videst muligt omfang friholder Skole og daginstitutionsområdet. Dette fremgik meget uklart i sagsfremstillingen.

Når det er sagt, så står det også klar, at Venstre står ved det, vi sagde i valgkampen: Vi vil ikke spare mere på skole og daginstitutioner.

Derfor siger vi bl.a. klart nej til at børnene skal presses tidligere i børnehave. Venstre vil heller ikke være med til at lukke dagplejerne i oplandet. Forældre i oplandet skal have samme pasnings muligheder til deres børn, som forældre i Frederikshavn, Sæby og Skagen, hvor der kan vælges mellem dagpleje eller vuggestue pasning.

Endvidere vil vi ikke være med til, at den million, som i budget 2018 blev tildelt skolerne, nu bare høstes ind. Venstre kæmpede for de penge i 2018 budgettet og vi finder det ikke rimeligt, at man fodrer hunden med sin egen hale.

Venstre melder sig ikke ud af budgettet. Vi vil fortætte kampen for at stoppe besparelserne på skole og dagtilbud i de videre forhandlinger. Men vi er stærkt bekymrede for at Socialdemokraterne allerede har besluttet sig.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre siger nej til besparelser på skole og daginstitutioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER