Nordjysk uenighed om akutlægehelikopters placering

Nordjysk uenighed om akutlægehelikopters placering

17. maj 2018 - kl. 11:51 - af

Fra Per Larsen (K), har redaktionen modtaget følgende debatindlæg.

Som borger i Nordjylland, men også som  medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og bestyrelsen i Danske Regioner, er jeg utrolig skuffet over, at vi nordjyder ikke kan holde sammen, når det handler om at fremme de bedste løsninger for Nordjylland.

Sagen er den, at vi skal have en ekstra akutlægehelikopter, med base i Nordjylland for at sikre hurtigere akut udrykning. I forvejen er beredskabet i Danmark på tre akutlægehelikoptere, som er placeret i hhv. Skive, Billund og Ringsted.

Vi har i Nordjylland fornøjelse af helikopteren fra Skive, som dækker Mors og Thy samt dele af Himmerland, men ikke specielt meget i resten af regionen, udover ved meget store ulykker.

På foranledning af Sundhedsministeriet, skulle vi i Danske Regioners bestyrelse vælge mellem to modeller. Model et går ud på at placere en helikopter i Nordjylland og lade de øvrige beredskaber beholde deres nuværende placering. Den model giver os en rigtig god dækning, idet Skive beredskabet fortsat vil kunne dække Thy, Mors og Himmerland, samt være behjælpelig i resten af Nordjylland.

En ny helikopter placeret centralt nord for Limfjorden, gerne i Sindal, vil så kunne sikre en god dækning i resten af regionen.

Model to går ud på at placere den nye helikopter i Nordjylland, nøjagtig som i model et, men derimod flytte rundt på de øvrige beredskaber. Det betyder at helikopteren i Skive flyttes til Herning og helikopteren i Billund flyttes til Fyn. Som nordjyde kan jeg ikke gøre andet end at vælge model et, som sikrer os en helikopter i Skive og en i Nordjylland.

Men et stort flertal i Danske Regioners bestyrelse valgte desværre at anbefale Sundhedsministeriet at flytte Skive helikopteren til Herning, som så betyder, at den får vi sikkert sjældent at se her i Nordjylland.

Jeg forstår simpelthen ikke de øvrige nordjyske medlemmer af Danske Regioners bestyrelse. Vores region er omkranset af hav på tre sider og gennemskæres af Limfjorden, som mange steder forøger køretiden med ambulancer og andre akut køretøjer. Hertil bør også nævnes problemerne med at krydse Limfjorden i myldretiden, og når der sker uheld m.v.

Her kommer helikopteren virkelig til sin ret, og det er da også det, Regeringen og Folketinget har erkendt. Nu er der kun tilbage at appellere til folketingets partier, når den endelige beslutning om placeringen skal træffes, så helikopteren i Skive beholder sin base der. Altså både en akutlægehelikopter  i Skive og en i Sindal.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjysk uenighed om akutlægehelikopters placering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER