Flere nordjyder vælger kødfrie dage

Flere nordjyder vælger kødfrie dage

6. maj 2018 - kl. 0:50 - af

Nordjyderne vælger i stigende grad kødet fra, når aftensmaden skal tilberedes. Det gælder især okse- og svinekød, og derfor stiger efterspørgslen på madretter baseret på fisk og grønt. Det mærker måltidskassevirksomheden Skagenfood, som derfor lancerer helt nye måltidskasser, hvor der er fokus på grønne madvarer.

Selvom mange nordjyder sætter stor pris på en god bøf, så er okse- eller svinekød ikke længere den primære ingrediens i aftensmåltidet alle ugens syv dage. Med omtanke for miljøet vælger flere og flere nemlig at skære ned på de traditionelle kødretter og have kødfrie dage i løbet af ugen.

Okse- eller svinekød er ikke længere den primære ingrediens i nordjydernes aftensmåltid alle ugens syv dage. Flere og flere vælger nemlig at skære ned på de traditionelle kødretter og have kødfrie dage i ugen.

Derfor stiger interessen også for retter, som primært består af grøntsager eller fisk. Sådan lyder erfaringerne fra Skagenfood, der hører til i Strandby, og som ugentligt leverer mere end 35.000 måltider til danskernes hoveddøre:

– Vi ser, at flere og flere af vores nordjyske kunder er optaget af deres egen sundhed og den jordklode, vi lever på. Og for mange er mad og måltidskasser, som netop tilgodeser det, en måde at efterleve det på. Derfor introducerer vi måltidskasser, som netop har fisk og grønt som primære ingredienser, fortæller stifter og direktør for Skagenfood Betina Kühn.

– Der er ingen tvivl om, at en god rød bøf stadig står højt på ønskelisten, når nordjydernes aftensmåltid skal tilberedes. Men det er også vores oplevelse, at de lægger vægt på at få pivfriske grønne råvarer og fisk, som er skånsomt fanget i danske farvande. Desuden stiger efterspørgslen på retter, der kommer fra danske dyr med lavt CO2-aftryk som for eksempel fjerkræ og gris, tilføjer hun.

Måltidskasser med grøn profil
Peter Nøhr, der er kok for Skagenfood og ejer af virksomheden Kost, mærker løbende nordjydernes fokus på at spise sundt og grønt, når han er i kontakt med kunder:

– Okse- og svinekød har ikke længere den samme status, som det havde engang, og det er ikke altid folks opfattelse, at kød er en nødvendig bestanddel af et mættende måltid. Det betyder ikke, at vi nødvendigvis ser flere nordjyder, som vælger at blive fuldblodsvegetarer eller veganere, men jeg tror dog alligevel, at det med at have kødfrie dage er noget, der er kommet for at blive, siger han. 

– Udfordringen for mange kan ligge i at sammensætte en lækker menu, som tager udgangspunkt i grøntsager, idet vi er så vante til at tænke på kødet først. Det er for mig som kok en spændende opgave, der kræver kreativitet, samtidig med at retterne skal være nemme at gå til for vores kunder, tilføjer Peter Nøhr, der i sin tid blev udlært som kok på Svinkløv Badehotel.

Skagenfood har som følge af den stigende efterspørgsel udviklet en såkaldt Pescetar-kasse, som indeholder to fiskeretter med frisk fisk og en grøn vegetarret. Derudover tilbyder de en såkaldt Go Green-kasse med tre måltider, hvoraf et af dem er kødfrit, og de to andre indeholder kød og fisk. Skagenfood fokuserer generelt på at tilbyde retter, som både er inspirerende og enkle at tilberede.

Generelt set er markedet for salg af måltidskasser voksende og udgør omkring en milliard kroner i omsætning i Danmark. Sidste år havde Skagenfood en stigning i omsætningen på 44 procent, og ifølge Betina Kühn vil måltidskasser med såvel vegetarretter som fisk- og kødretter trække omsætningen yderligere i vejret i de kommende år.

Om Skagenfood.dk
Skagenfood.dk leverer måltidskasser til hoveddøren med fileter af årstidens friske fisk, kød eller fjerkræ, der enten er fra friland eller økologisk, og andre kvalitetsråvarer. Konceptet er udviklet af ægteparret Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen, som etablerede Skagenfood.dk i 2001.

En stor del af de fisk, Skagenfood.dk leverer, er fanget af lokale kuttere, mens Skagenfood.dk primært ønsker at levere frisk fisk, der er fanget i danske farvande. Skagenfood.dk handler desuden uden unødvendige mellemled, hvilket muliggør, at så mange leveringer som muligt indeholder fangstdata. Dvs. oplysninger om, hvor fisken er fanget, hvornår og af hvem, samt i hvilken havn den er landet.

Læs mere på www.skagenfood.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere nordjyder vælger kødfrie dage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER