Balance i Danmark – også for Frederikshavn Kommune

BYRÅDET_Anders_Broholm_1

Balance i Danmark – også for Frederikshavn Kommune

9. april 2018 - kl. 11:13 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Anders Broholm, Gruppeformand for Venstre.

Udsigten til en revision af udligningssystemet mellem kommunerne giver panderynker. De udspil vi hidtil har set fra regeringen efterlader Frederikshavn Kommune med en uventet regning på et meget stor millionbeløb.

Hensigten med udligningssystemet – og ikke mindst revisionen heraf – er at skabe mere balance i landet, således kommunerne i ”udkanten” får mulighed for at skabe en ordentlig service.

Man skal huske, at det er her vi leverer pasning, uddannelse og en god start til livet for mange af de, der efterfølgende flytter til de store byer og uddanner sig og senere bidrager til væksten i fx København. Derfor er det også rimeligt, at vi får del i resultatet heraf. Samtidig har vi mange ældre borgere, som efter et langt arbejdsliv fortjener en værdig pleje og alderdom.

Det er meget svært at forstå, at en kommune som vores, der vist næppe kan betegnes som en rig hovedstadskommune, skal komme ud som en af de helt store tabere i en ændring af udligningssystemet. For mig er det det både ganske urimeligt og uforståeligt.

Regeringen har på fornem vis lanceret ”et Danmark i balance” og udflytning af adskillige statslige arbejdspladser. Dette er meget positivt og sikrer udviklingsmuligheder i hele vores land. Mere af det. Men man kan frygte at udligningsrevisionen fører til det præcis modsatte her i vores område.

Borgmesteren har allerede være ude at rasle med skattestigningssablen. Et tiltag, der bestemt ikke vil skabe hverken vækst eller balance i vores område. Tværtimod vil det trække penge fra forbrug og dermed fra vækst i vores område. Derved bliver det sværere at drive virksomhed her og bosætningstiltrækning bliver svært.

Venstres byrådsgruppe er i kontakt vores nordjysk valgte Venstre folketingsmedlemmer og vi gør hvad vi kan. Vi opfordrer alle andre lokale partier til at gøre det samme.

Derfor kære regering: Lad nu vær med at snuble på målstregen i forhold til at skabe et land i balance. Sørg for, at alle kommuner får rimelig vilkår. Efterlad ikke Frederikshavn Kommune på perronen i udligningsrevisionen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Balance i Danmark – også for Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER