Revision af lejeaftaler for udendørs servering

Revision af lejeaftaler for udendørs servering

2. marts 2018 - kl. 0:59 - af

Samarbejdsaftalen om administration af lejeaftaler om udeserveringsarealer, stadepladser samt udstillings- og møbleringsbånd mellem Frederikshavn Kommune og handelsstandsforeningerne i Frederikshavn og Sæby samt Turisthus Nord udløber 31. marts 2018 og skal derfor fornyes.

Sagen er sat til behandling på næste møde i Teknisk Udvalg mandag den 5. marts.

Ud fra den nuværende samarbejdsaftale, som har virket siden 1. april 2014 varetager de nævnte foreninger administrationen for kommunen vedr. udlejning til udeserverings-, udstillingsformål samt til stadepladser indenfor nærmere afgrænsede vejarealer til forretningsdrivende.

Center for Teknik og Miljø har i vinterens løb afholdt dialogmøder med de involverede foreninger og centret har på den baggrund udarbejdet udkast til ny samarbejdsaftale.

Af forslaget ses, at der foreslås et ”Regulativ for gader, veje, torve og pladser. Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte”.

I Sæby midtby omfatter aftalen ikke administration af udstillings- og møbleringsbånd (gågadebåndet), jf. aftale med Sæby Centrum A.m.b.a.

Det påpeges, at Frederikshavn Kommune ejer de omhandlede vejarealer og har ret til at foretage udlejning mv. og fastlægge nærmere regler herfor, f.eks. i et gaderegulativ.

De nævnte foreninger vil oppebære lejeindtægter betinget af, at de i lejeperioderne gennemfører arrangementer i byernes centrum, som har til formål at markedsføre Skagen, Frederikshavn og Sæby som handelsbyer og virke turistfremmende.

Som eksempler nævnes, at der afholdes udendørs koncerter, anden live-optræden, udstillinger, temadage/-aftener mv. Arrangementerne skal så vidt muligt henvende sig til en bred kreds af interesserede – men kan også have særligt sigte mod eksempelvis børn, unge eller voksne.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg godkender udkastet til samarbejdsaftale for perioden 2018-2022.

 

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Revision af lejeaftaler for udendørs servering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER