Opfordring: Undlad at optrappe konflikten

Opfordring: Undlad at optrappe konflikten

1. marts 2018 - kl. 0:33 - af

Enhedslisten og SF i Frederikshavn opfordrer landets borgmestre og KLs bestyrelse til at undlade at optrappe konflikten mellem de kommunalt ansatte og deres arbejdsgivere ved at udsende lock-out varsler, når de mødes i dag.

En lock-out rammer ikke bare de kommunalt ansatte, som vi skal samarbejde med efter en konflikt, men også borgerne i kommunerne. Således som topforhandler for KL, borgmester Mogens Ziegler udtrykker det: “En konflikt er en særdeles alvorlig situation, som kommer til at berøre mange mennesker i det danske samfund, som for eksempel har børn i daginstitutioner og skoler eller pårørende, der modtager ældrepleje”. Det er jo den offentlige service til disse borgere, der rammes, skriver Ida Skov og Christina Lykke i en pressemeddelse.

I stedet opfordre de borgmestrene og KLs bestyrelse til at give Mogens Ziegler mandat til reelle forhandlinger, og komme med et udspil som indeholder en arbejdstidsaftale med lærerne, som matcher tilsvarende aftaler for andre kommunalt ansatte, et løft til de lavestlønnede og kvindefagene samt en reel garanti for at, at kommunerne ikke vil forringe de ordninger for betalt frokost, som findes i dag.

– Vi opfordrer specielt vores egen borgmester Birgit Hansen til at arbejde for en sådan linje, som gør det muligt at undgå en konflikt til gavn for borgerne i vores kommune, lyder det fra Ida Skov og Christina Lykke.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opfordring: Undlad at optrappe konflikten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER