E-sport er populær som aldrig før…

E-sport er populær som aldrig før…

25. februar 2018 - kl. 0:02 - af

E-sport er mere populært end nogensinde før. Det har de valgt at udnytte til fulde på Stidsholt Efterskole, hvor de ligesom på flere andre efterskoler rundt omkring i landet tilbyder en e-sports-linje. E-sport som linjefag giver de unge mulighed for at fordybe sig i computerspil og lærer dem at programmere deres egne spil.

På rigtig mange af landets efterskoler er der lange ventelister for at komme på de populære e-sportslinjer, som lige nu udbydes på 23 af landets efterskoler. På Nordfyns Efterskole melder de allerede nu om ventelister frem til 2020. Dette er en tendens, som kan spores over hele landet, skriver DR.  Den lokale Idrætsefterskole Stidsholt ved Sæby har ligesom Nordfyns Efterskole satset stort på at brande sig ved hjælp af deres e-sportslinje. Sidste år valgte efterskolen tilmed at få et af de store danske navne indenfor e-sport til holde et foredrag på skolen. Det var gameren, Jesse “Jesiz” Le, som til dagligt er professionel e-sports-spiller og coach, der fortalte eleverne på Stidsholt om sin tilværelse. Han bor til dagligt i LA, hvor han blandet andet har hjulpet et af USA’s bedste e-sportshold, Immortals, med at blive bedre til deres spil.

Når de unge bliver optaget på e-sportslinjen på Idrætsefterskolen Stidsholt, så kan de forvente at få mulighed for at fordybe sig i spil og spiludvikling. På e-sportslinjen handler det om at udforske den voksende e-sport.

Linjen er målrettet alle de unge, som nyder at spille computer. Samtidig er det dog også en linje, der passer til de unge, som måtte drømme om at blive programmører. Under forløbet lærer deltagerne helt grundlæggende programmeringsprincipper, som gør dem i stand til at forstå, hvordan man kan udvikle helt simple spil.

E-sport på skoleprogrammet tiltrækker unge fra hele landetE-sport har virkelig fået vokseværk igennem de seneste 15 år. Udviklingen er accelereret med enorm hast. Sidste år blev det estimeret, at mere end 145 millioner seere fulgte med, når der blev dystet live i e-sport på tjenester som Twitch og YouTube. I 2010 lød tallet på ’kun’ 8,4 millioner mennesker. Den procentvise popularitet har altså været enorm og er nok også kommet bag på de fleste. Det er af samme grund efterhånden svært at negligere sporten. Det er ikke længere kun unge cola-drikkende teenagere, der interesserer sig for e-sport – den er nemlig blevet mainstream, idet at mange forskellige personer nu har taget e-sporten til sig. Ligeledes har store internationale virksomheder stille og roligt rettet deres opmærksomhed mod e-sport i løbet af de seneste par år. Det har fået den konsekvens, at præmiepuljerne er steget helt enormt henover de seneste 7 år. Der er altså typisk store summer på spil, når der dystet i e-sport.

Set med internationale øjne er danskere gode e-sportsspillere, hvilket øjensynligt også har været med til at påvirke den danske interesse for e-sport. Lige nu kan danske Mohamad Al-Bacha kalde sig verdensmester i fodboldspillet FIFA, ligesom vi har flere danske hold, der er at finde højt på verdensranglisten i Counter-Strike. E-sport er ikke til at gå udenom, og det har givet efterskolerne med e-sport medvind. De 23 efterskoler, der udbyder e-sport, har virkelig forstået at spotte en af tidens største trends – noget som honoreres med glade og entusiastiske elever, der drømmer om en fremtid inden for e-sport.

https://www.facebook.com/stidsholt/videos/1417936948254377/

DGI vil stadig ikke anerkende e-sport som sport
Selvom e-sport vokser i vanvittigt tempo, så vil DGI fortsat ikke anerkende e-sport som en sport – og desværre ser det ikke ud til, at den officielle anerkendelse falder inden for den nærmeste fremtid. Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) har de svært ved at se, hvordan e-sport skal kunne betragtes som en decideret sportsgren. DIF-formand, Niels Nygaard, har tidligere forklaret til DR, at han mener, der skal være fysisk aktivitet forbundet med en sportsoplevelse, hvilket ifølge formanden er en mangelvare i e-sport.    Selvom DIF er skeptiske og ikke ser det unikke ved e-sport, så er det politiske landskab mere positive over for at anerkende e-sport, som en decideret sportsgren på lige fod med mere fysiske sportsgrene. Med kulturministeren Mette Boch i spidsen har staten valgt at støtte e-sport-tiltag med 1,5 million kroner, men selv med dette markante politiske pres, holder DIF fast i deres standpunkt.

Der er dog hjælp at hente andre steder i sportens verden, for selv hvis DIF skulle vende tommelfingeren nedad på den lange bane, så har Dansk Atletik Forbund (DAF) valgt at byde e-sport Danmark velkommen som et associeret medlem. DAF-direktør Jakob Larsen er ikke i tvivl om, at den digitale – og fysiske idrætsverden kan bruge hinanden konstruktivt og med fælles udvikling for øje. Blandt andet peger Jakob Larsen på, at den klassiske idræt kan blive mere moderne. Ifølge DAF-direktøren er idræt nemlig født ud af en elitær kultur, og hvis teknologien ikke imødekommes, mener han, at man risikerer at ekskludere udøverne. I stedet bør man omfavne alle typer af personer – ligesom e-sporten gør det.  Der er ingen tvivl om, at der kun vil komme flere og flere penge i e-sport. Det er blevet estimeret at over 600 millioner af verdens befolkning vil følge e-sport i 2020. E-sport er et markedet, der er i vækst, hvilket de også mærker hos firmaer som 888poker. Interessen for at bruge aftener på at game hjemme fra sofaen, er nemlig eksploderet hos både mænd og kvinder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'E-sport er populær som aldrig før...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER