Minister dumper trafikstyrelsens plan

Minister dumper trafikstyrelsens plan

22. februar 2018 - kl. 8:54 - af

Ved gårsdagens spørgetime i Folketinget stillede Transportordfører Rasmus Prehn (S) spørgsmål til Transportministeren om Trafikstyrelsens høring for Trafikplanen 2017-2032.

En plan der har vakt stor bestyrtelse i navnlig nordjyske medier. I trafikplanen lægger styrelsen blandt andet op til at droppe de gennemkørende intercitytog til Aalborg Lufthavn samt Frederikshavn og Hjørring stationer m.fl., men ved dagens samråd afviste ministeren direkte planen. Ministeren svarede klart NEJ på spørgsmålet om, hvorvidt planen var udtryk for hans egen politik. Ministeren sagde derudover, at han vil indkalde regionen og folketingets partier til forhandlinger om en endelig betjening af banen til Aalborg Lufthavn, når åbningen nærmer sig.

Rasmus Prehn udtaler:  “Jeg er glad for at høre, at ministeren afviser sin egen styrelses plan for betjeningen af banen til Aalborg lufthavn og til Vendsyssel.

Det undrer mig dog meget, at ministeren tillader en styrelse at sende et forslag i høring, der strider med ikke bare hans egen politiske holdning, mens også flere gældende politiske aftaler. Det skaber jo en hel masse unødig utryghed og forvirring, og så er det jo helt hen i vejret at en masse mennesker skal tage stilling til en plan, der er helt hen i vejret og aldrig bliver til noget”.

Rasmus Prehn vil nu indkalde Transportministeren til samråd, for at redegøre for, hvorfor styrelsen sender forslag i høring, der er i strid med de gældende politiske aftaler.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Minister dumper trafikstyrelsens plan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER