Ny Skakstormester på Privatskolen i Sæby

Ny Skakstormester på Privatskolen i Sæby

17. februar 2018 - kl. 15:28 - af

Det osede af koncentration og omtanke, da Privatskolen fredag inden vinterferien tog fat på den årlige skoleskakturnering. Til daglig er hverdagen ofte præget rigtig meget af de sociale medier, der minut for minut kæmper om opmærksomhed. Så det er meget befriende at kunne lade eleverne fokusere på én ting i længere tid ad gangen.

Skak på skolen giver ro på stolen, som Dansk Skoleskak så fyndigt erklærer det. Og det er også rigtigt. Der har været en stilhed og ro på gangene, og overalt har eleverne siddet og spillet skak i dyb koncentration.

Men hvorfor egentlig beskæftige sig med skak i skolen? Kunne man ikke finde på noget mere lærerigt?

De har erfaret på skolen, og talrige undersøgelser både herhjemme og i udlandet har vist, at netop skak er med til at skærpe elevernes forståelse for bl.a. abstrakte og matematiske begreber. For på skakbrættet konkretiseres og forenkles begreberne. For her må man aldrig gøre noget uden omtanke. Tværtimod skærpes alles sanser, der vurderes hvilke risici og muligheder ethvert træk på brættet én selv og modstanderen gør. Hvordan får jeg min konge bragt i sikkerhed, og hvordan kan jeg indlede et gennemtænkt angreb på modstanderens konge uden selv at gå i en fælde?

Det var fjerde år i træk, at Privatskolen i Sæby havde skak-dag. I år havde de kaldt det en kombineret skak- og brætspilsdag. Det betød, at når man røg ud af en turnering, så kunne man enten fortsætte med skak med andre eller tage et af de mange brætspil, de også har anskaffet sig på skolen, fordi også disse spil lærer  koncentration og fællesskab på en lidt anden måde.

De yngste elever fra 0. til 3. klasse havde en bondeskakturnering. 2. og 3. klasse kunne dog også deltage i den egentlige skakturnering. Klassevis fandt man først en klassemester i skak, og klassemestrene fra 2. til 9. klasse gik så videre i en ren cupturnering.

Det blev en dejlig dag med masser af koncentration og diskussioner om diverse partier og træk. Et værdigt åndehul i  en travl hverdag.

Semifinalerne og finalen i henholdsvis bondeskak og skak blev afholdt i skolens multirum, hvor man også kunne være tilskuer, hvis man var meget stille, og det var man.

De har selv en del skakspil på skolen, men til finalerne havde de venligst lånt skakspil fra Sæby skakklub.

Selve finalen i skakturneringen blev sendt ”live” over skolens Facebook skak-side, så man også i klasserne og blandt forældre og tidligere elever kunne følge med i slagets gang.

Skakturneringen sluttede med en kåring af de to skakmestre for 2018.

I bondeskak blev det Emma D. Sørensen fra skolens 2. klasse, der vandt og modtog sølvmedalje og en lille gave.

Skolens nye skakstormester blev Anne Louise Langagergaard fra 8. klasse, der indtog tronen, guldmedaljen og hovedpræmien og dermed er skolens første kvindelige stormester. Stort tillykke til dem begge.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny Skakstormester på Privatskolen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER