7 nye P-pladser etableres på Torvet i Sæby

7 nye P-pladser etableres på Torvet i Sæby

15. februar 2018 - kl. 14:40 - af

Frederikshavn Kommune er nu gået i gang med at etablere nye parkeringspladser på Torvet i Sæby. Det sker bl.a. efter ønske fra Sæby Handelsstandsforening.

I alt bliver der tale om 7 P-pladser med skråparkering i retning over mod Nordjyske Bank. Teknisk assistent ved Frederikshavn Kommunes vejafdeling, Morten Mendrup, oplyser til Sæby Avis, at der vil blive adgang via den nuværende indkørsel til Torvet fra Grønnegade. For at skabe videre adgang til skråparkeringen fjernes et par af de nu opstillede grønne ”pullerter”, ligesom det bliver nødvendigt at sløjfe et par af de nuværende P-pladser.

I alt tyder dette på, at der netto vil kunne etableres ca. 5 nye parkeringspladser. De nye P-pladser markeres med store stålsøm, boret ned i flisebelægningen på Torvet.

Udkørsel over Torvet mod Krystalgade
Kørsel ud fra de nye skråparkeringspladser vil ske langs med springvandet på Torvet og langs rondellen lige før Matas ud til Krystalgade.

Morten Mendrup fortæller videre, at man fra kommunal side lige nu er i færd med at finde den mest hensigtsmæssige måde at skilte på, så der også sikres bedst mulig adgang for indkørsel og udkørsel i forbindelse med etableringen af de nye P-pladser. Han forventer, projekteringen er endelig afsluttet inden for et par uger.

Morten Mendrup og formanden for Sæby Handelsstandsforening, Hans Ole Kalhøj, forklarer begge, at der er tale om en forsøgsperiode på 2 år. De nye P-pladser anvendes kun på ”hverdage” uden for sommer- og juleperioderne og uden for dage med særlige arrangementer som fx ”Open by Night”. I disse perioder lukkes der af for muligheden for at benytte den nye skråparkering på Torvet.

Hans Ole Kalhøj håber og forventer, at forsøget kan bidrage til, at flere biler kan give mere liv på Torvet.

Omfattet af centerlokalplan
Frederikshavn Kommune har tidligere noteret sig, at butikkerne tilskriver parkeringspladser på Torvet stor værdi med stor betydning for handlen, da kulturen er blevet sådan, at man vil køre helt til døren.

Sæby Handelsstandsforening søger derfor om, at bilerne kommer tilbage på Torvet – altså at parkering genindføres på Torvet uden for sommer- og julesæsonen. Sagen var til behandling i Teknisk Udvalg i starten af september i fjor.

Sæby Torv er omfattet af en centerlokalplan, hvoraf det fremgår, at antallet af parkeringspladser kan udvides i takt med det udvidede behov, og at der etableres tilkørselsmuligheder mellem de enkelte dele af bykernen og forskellige parkeringspladser. Desuden fremgår det af skitser i lokalplanens redegørelse, at der ved udarbejdelse af lokalplanen er tænkt, at dele af Torvet skal anvendes til parkeringspladser. Der er ikke beskrevet anvendelsesbestemmelser for Torvet i centerplanen.

Teknisk Udvalg noterer sig forud for mødet i september, at idéen om ekstra parkeringspladser er fra Sæby Handelsstandsforening, og det vil kun være i perioden uden for sommer- og julesæsonen, at bilerne ønskes tilbage på Torvet.

Torvet skal grundlæggende have samme form og udseende som i dag, men der vil kun være plads til omkring 11 båse, som kalkulen var dengang, som vender imod Vestergade. Båsene afmærkes med markeringssøm i rustfrit stål. Herudover skal der etableres steler for at styre bilisternes adfærd. Park & Vej har kalkuleret prisen til at være ca. 65.000,00 kr.+ moms.

Link til artikel i Sæby Avis, hvor planerne om flere P-pladser er sat til behandling i Teknisk Udvalg den 4. september 2017:
https://saebyavis.dk/2017/08/31/fremtidig-parkering-paa-torvet-i-saeby-til-politisk-debat/

Tekst af Per Rye

3 kommentarer til “7 nye P-pladser etableres på Torvet i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “7 nye P-pladser etableres på Torvet i Sæby”

 • Nu er det længe siden Sæby kommune blev nedlagt ?

 • Henrik Christensen

  Ja, se det har du helt ret i 🙂

 • Jamen det er da flot!
  Vi etablerer 7 parkeringspladser på Torvet. For at komme til disse skal 2 af de nuværende nedlægges, altså 5 nye p-pladser på Torvet. Pris ca. kr. 60.000,- + moms
  Og så skal de ikke benyttes i de perioder hvor der virkelig kunne være mest brug for dem.
  Jamen det er da flot!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '7 nye P-pladser etableres på Torvet i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER