Ny kommunal indsats skaffer flere i arbejde

Ny kommunal indsats skaffer flere i arbejde

12. februar 2018 - kl. 9:07 - af

Flere skal med: Kontanthjælpsmodtageren Torben har netop afsluttet grundforløbet til elektriker. Nu begynder han i en voksenlæreplads. Han var ikke i tvivl om, at det nok skulle lykkes at finde en vej til at tjene sine egne penge. Det var hans Jobformidler heller ikke: Torben har fundet et ekstra gear, siger han.

Torben Jensen er en af de 63 personer, som er på vej ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse gennem Frederikshavn Kommunes projekt, Flere skal med. Projektet er målrettet ledige, der af den ene eller den anden årsag har været på kontanthjælp i over fem år. Den situation kan det være svært at kæmpe sig ud af, men det har Torben Jensen gjort. Han havnede på kontanthjælp efter et langt sygdomsforløb, og er nu igen parat til job.

”Ja, jeg har lige fået en læreplads. Jeg har det bare sådan, at nu gider jeg ikke være ledig længere. Der har selvfølgelig været en årsag til, at jeg har været det, og det har taget lang tid. Jeg var også i virksomhedspraktik, det var rigtig godt. Og nu har jeg fået et skub. Det gør en forskel for mig, at der er en person bag mig som en sikkerhed. Det hjælper,” forklarer Torben Jensen, der inden grundforløbet også har været i afklarende praktikforløb som elektriker.

Jobformidler-rollen

Torben Jensen har fået det afgørende skub af sin Jobformidler, Claus Møller Petersen. Jobformidlerne ”skubber på” hver på cirka tredive ledige kontanthjælpsmodtagere i Frederikshavn Kommune. Claus hjælper med alle de ting, der forhindrer Torben og de andre længerevarende ledige i at møde i skole eller på job. Han hjælper med ansøgning, samarbejder med virksomhederne, kører til samtale, til tandlæge, finder ny lejlighed. Kort sagt skubber på, at den ledige kan finde vej til job og til selvforsørgelse. Jobformidleren er et nyt tiltag fra STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og det er jobformidlerens rolle at tage en ting ad gangen og blive ved, til hver enkelt ledig er i arbejde igen.

”Jeg begynder med at spørge om deres drømmejob. Så tager vi fat derfra med praktikpladser og så videre, skridt for skridt. Mange i denne her gruppe af ledige har fx kæmpet med social arv, angst eller andre sygdomme, og det kræver stor viljestyrke at finde en ny vej ud i livet igen. Det har Torben, og det har mange andre, men det kræver også, at virksomhederne udvider deres søge radius og finder job og lærepladser frem til denne her gruppe ledige. Og så kræver det, det rigtige match. Det har vi fundet til Torben,” siger Claus Møller Petersen.

Projekt virker

Frederikshavn Kommune har arbejdet med projekt ”Flere skal med” i få måneder, og har set i forhold til andre kommuner, succes med arbejdet. 96 procent af de ledige, der har været på kontanthjælp i mere end fem år, har få en personlig Jobformidler/mentor tilknyttet.

”Det afklarer en masse ting, at man kan henvende sig til kommunen på en anden måde. Jeg er rigtig glad for, at Claus følger den første tid i min nye hverdag. Og så glæder jeg mig til at komme i gang. Allerede på mandag,” siger Torben Jensen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny kommunal indsats skaffer flere i arbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER