Fernisering i Frederikshavn med Karup kunstner

Fernisering i Frederikshavn med Karup kunstner

6. februar 2018 - kl. 14:08 - af

Den ene kunstner – Søren Rosenqvist – har spillet med Billy Cross og boet i Østen, men bor nu i Karup udenfor Sæby – den anden – Jan Langthjem – har drevet reklamebureau og søger inspiration til glade malerier, når han bor i Andalucien. Fælles for dem begge er Frederikshavn og en fernisering på Lørdag.

-Jeg har siden først i 60’erne ikke sluppet blyanten et øjeblik, fortæller Jan Janus Langthjem, indehaver af Victor’s Galleri & Café i Danmarksgade – og fortsætter: – Jeg har udforsket alt fra papir, lærred, tapetsvægge, husgavle og gaden.

Lørdag den 10. februar slår Jan Langthjem dørene op for udstillingen “SoloSolo” sammen med den farverige Søren Rosenqvist, der i flere år har spillet musik sammen med Billy Cross og Niels Skousen.

-Søren er autodiadakt og har hele livet beskæftiget sig med billedkunst, indskyder Jan, der i sensommeren sidste år åbnede Victor sammen med datteren Annemette Langthjem.

-Mit værksted var i flere år på Helsingør gamle skibsværft, supplere Søren Rosenqvist, men idag bor jeg i Karup ved Sæby hvor jeg har atelier, og jeg nyder simpelthen stilheden og den smukke natur, der inspirere mig til de værker, som jeg udstiller på lørdag sammen med Jan Langthjem.

De to kreative sjæle glæder sig til at præsentere deres malerier, der på hver sin måde viser særegne evner i at formidle budskaber og udtryk – gennem pensel og lærred. Flere Frederikshavnere vil nikke genkendende til den glade og humørfyldte stil, som Jan Langthjem i de seneste år har skabt gennem stærkt farverige motiver.

-Ja, jeg har været omkring alle størrelser lærred, varieret mig henover såvel dystre som absurd farverige motiver – men efter jeg har boet en del i Andalucien, så har jeg fået et helt unikt udtryk, lyder det fra Jan Langthjem, der især bruger tiden i Spanien til kreative værker.

Galleriet i Danmarksgade danner rammen for en fernisering fra 12.00 – 17.00 med et glas vin og lækker kage. Cafeén har åbent som normalt, så der mulighed for både at nyde en flot udstilling og samtidig få sult og den søde tand stillet i Victor’s café.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fernisering i Frederikshavn med Karup kunstner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER