Diabetesforeningen afholder generalforsamling

Diabetesforeningen afholder generalforsamling

5. februar 2018 - kl. 10:18 - af

Hvad er diabetes, før i tiden kaldte man det sukkersyge, nu siger vi diabetes og vi taler om to hovedtyper, type1-form, som man oftest får i en meget tidlig alder og en type2-form, hvor specielt type 2 diabetes udvikler sig hurtigt (tidligere kaldet gammelmands sukkersyge) men som også flere og flere yngre mennesker får.

I år 2030 vil 430.000 danskere have type 2-diabetes. Det er et konservativt estimat, da de mange, der har type 2-diabetes uden at vide det, ikke er med i fremskrivningen.

I dag har ca. 2900 borgere i Frederikshavn kommune diabetes type 2 og ca. 4350 har forstadie til diabetes type2, det betyder at næsten 5500 borgere, forventes at skulle håndtere denne diabetes form om i 2030.

Der er et stort behov for fokus på sygdommen og på muligheden for at forbedre livsvilkårene og derfor er der god grund til at have en forening, der lokalt afholder arrangementer, som både er af lægefaglig art, men også således at man kan more sig og det gør Diabetesforeningen i Frederikshavn Kommune.

Generalforsamlingen finder sted den 14. februar kl. 19.00 i Frivilligehuset, Danmarksgade 12, 9900 Frederikshavn, inden generalforsamlingen fortæller regionspolitikker Per Larsen lidt fra regionen og mon ikke også lidt om det nye Steno Diabetes Center Nordjylland, som placeres i Aalborg og hvor diabetesforeningen har haft fire deltagere med i arbejdsgrupperne.

Derefter overgår man til selv dagsordenen, hvor formanden Steen Jørgensen vil fremlægge bestyrelsens beretning om året 2017, diabetesforeningen havde et godt år i 2017 med flere og velbesøgte arrangementer, blandt andet i parløb med Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse som vi har oprettet et cykelhold med.

Ligesom man igen også deltog i Open by Night i både Frederikshavn og Sæby, samt afholdt Verden Diabetes Dag den 14 november i Frederikshavn, hvor Krudttårnet blev oplyst i blåt. Det har bl.a. resulteret i at vi har fået 136 nye medlemmer hvilket betyder, at vi i dag har over 1100 medlemmer.

Der ligger flere opgaver forude, vi håber på at få mere ”gang” i både Skagen og Sæby, ligesom vi gerne vil opstarte et gå-hold.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Diabetesforeningen afholder generalforsamling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER