
Fuldkornsdag hos bagerne landet over
18. januar 2018 - kl. 6:32 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Fredag den 19. januar er der landet over spændende fuldkornsdag hos bagerne. Man kan selvfølgelig selv vælger, om man vil være med, men her er Hørby Bageri naturligvis klar.
”Vi spiser alt for lidt fuldkorn , det kan være fuldkornspasta, fuldkornsris eller brød”, fortæller Helle Madsen, fra Hørby Bageri.
”Så på fredag bager vi fuldkornsbrød i lange baner. Det kan være fuldkornsrugbrød, – franskbrød eller – brødstykker, og vi håber nordjyderne fortætter den gode trent også efter fredag.
Vi bager de gode brød året rundt, men fredag er der fokus på fuldkorn, som især den ældre generation spiser for lidt af. De unge har efterhånden taget det til sig, og spiser i dag gerne fuldkornsboller, når de køber en sandwich, eller hvis der i forbindelse med andet mad er mulighed for at vælge.
Danskerne spiser 66 gram fuldkorn hver dag, men ”Årets Fuldkornsdag” skal få os alle til at spise 75 gram om dagen”, slutter Helle, som håber at se mange ”fuldkorns elskere” på fredag.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Fuldkornsdag hos bagerne landet over' til en bekendt