Apoteket informerer om rejsningsproblemer

Apoteket informerer om rejsningsproblemer

14. januar 2018 - kl. 0:03 - af

Nej vi taler ikke om problemer med at rejse sig fra lænestolen. Vi taler om den slags rejsningsproblemer. Den slags der er lidt svære at tale om, men som 50 % af alle mænd over 40 år har oplevet. Gentagne rejsningsproblemer rammer 5 % af 40-årige, 10 % af 50-årige og 20-25 % af mænd over 65 år. De påvirker ofte dagliglivet, særligt parforholdet, da de som regel er forbundet med mange frustrationer og nemt påvirker humøret. Den gode ”nyhed” er at rejsningsproblemer kan afhjælpes!

Oplever man rejsningsproblemer gentagne gange, bør man gå til lægen og blive undersøgt. 80 % af rejsningsproblemerne har fysiske årsager. Det er altså mekanikken den er gal med. De mest almindelige fysiske årsager er diabetes, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, nervesygdomme og hormonforstyrrelser. De sidste 20 % af problemerne opstår blandt andet på grund af medicinbivirkninger eller psykiske påvirkninger, for eksempel depression og stress. Uanset årsagen kan rejsningsproblemerne behandles.

Man bør altid behandle årsagen, men det er sjældent nok og tager ofte lang tid. Derfor kan medicinsk behandling være en hjælp, enten i en kortere periode eller fast. Effekten kan hjælpes på vej ved at træne bækkenbunden. De fleste har nok hørt at kvinder skal træne bækkenbunden, men mænd, særligt hvis man har rejsningsproblemer, har også gavn af at styrke bækkenbunden. Kræftens Bekæmpelse har lavet en guide med 5 øvelser der kan findes her

Den primære medicinske behandling er tabletter der hjælper til at opretholde rejsningen. Det betyder at man kun opnår en rejsning hvis man bliver stimuleret efter at have taget tabletten.

Tabletten skal tages ½-1 time før man gerne vil have effekt. Nogle virker i ca. 5 timer, andre virker i op til 36 timer. Nogle af præparaterne bør ikke tages sammen med mad da virkningen forsinkes. Fælles for dem alle er at man kun må tage en tablet om dagen.

God søndag

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om rejsningsproblemer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER