Kystredningstjenestens enheder afgik til 261 redningsaktioner

Kystredningstjenestens enheder afgik til 261 redningsaktioner

13. januar 2018 - kl. 9:59 - af

Sæby Redningsstation er en del af den danske kystredningstjeneste, og i Sæby har der været en redningsstation siden 1. oktober 1911, hvor det frivillige mandskab på 8 mand i dag er klar døgnet rundt, året rundt, med en hurtigsejlende redningsbåd og moderne udstyr til at rykke ud og hjælpe nødstedte i det nordlige Kattegat.

I 2017 rykkede Sæby Redningsstation og FRB11 ud til ca. 34 aktioner, og lederen af Sæby Redningsstation Christian Isaksen fortæller at de 14 aktioner var til livredning, hvor det uden assistance kunne være gået rigtig galt, og ca. 20 var til assistancer med både, der skulle hjælpes i land eller trækkes fri.

Kystredningstjeneste har 21 redningsstationer i Danmark, og deltager hvert år i ca. 400 redningsaktioner med en gennemsnitlig reaktionstid på under 10 minutter.

Deres indsats var med til at redde 31 liv og 186 nødstedte. I 97 tilfælde afgik stationerne med hjælp til et fritidsfartøj, og i 26 tilfælde var hjælpen til et fiskefartøj. Stationerne er i 28 tilfælde afgået med hjælp til surfere og i 12 tilfælde med hjælp til kajakroer i nød eller formodet nød.

Der gik i gennemsnit 8,5 minut fra mandskabet var alarmeret til første enhed var på vandet.

Assistanceopgaver kan være hjælp til fartøjer, der ikke kan komme i land ved egen kraft, men som ikke befinder sig i en faretruende situation. Stationerne kan i disse tilfælde, mod fakturering, være behjælpelig med eksempelvis fritrækning eller slæbeassistance til land, i områder hvor der ikke findes andre muligheder.

Så alt i alt har Sæby Redningsstation stået for en pæn del af redningaktionerne.

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kystredningstjenestens enheder afgik til 261 redningsaktioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER