Dagplejere på kursus i IT og dansk

Dagplejere på kursus i IT og dansk

12. januar 2018 - kl. 10:28 - af

Frederikshavn Kommune skal i gang med et kompetenceløft for alle dagplejere. Det kommer til at ske via et projekt, som har fået overskriften ”Projekt bedre til ord, tal og IT”.

Fra kommunens centerchef for børn og unge, Vibeke Post Madsen, er der udsendt en skrivelse herom til forældre med børn i dagplejen, hvori der informeres om idéerne i projektet og det tidsmæssige forløb.

Projektet indebærer, at alle dagplejere skal på kursus i IT, da digitale værktøjer er blevet en større del af hverdagen.

Det skal dagplejen nu også forholde sig til – både som et administrativt værktøj og som et pædagogisk læringsredskab sammen med børnene.

Endvidere skal de dagplejere, der har et behov herfor, også deltage i danskundervisning for at blive endnu bedre til at forstå og skrive dansk.

Bedre til at kommunikere
”På den måde bliver vi bedre til at kommunikere med Jer forældre og bliver dygtigere til at håndtere opgaverne i vores hverdag,” lyder det fra Vibeke Post Madsen.

Det vil derfor medføre, at forældre vil opleve, at den faste dagplejer skal på kursus. Imens vil barnet blive tilbudt pasning enten hos en gæstedagplejer eller ved en vikar, som passer barnet i en legestuegruppe.

Tidsmæssigt er dagplejeren på kursus i IT i 2 hele sammenhængende dage inden for et tidsrum fra starten af februar til midten af april. Den ene dag vil være dedikeret undervisning i Ipad som pædagogisk læringsværktøj.

Dansk i 10 dage
Såfremt dagplejeren også skal deltage i et kursus i dansk, vil dette omfatte 10 dage. Tidsplanen herfor er endnu ikke fastlagt, men vil tidligst starte i april/maj. Forældrene vil i så fald få nærmere information.

Som en del af den digitale udvikling har kommunen investeret i Ipads og Iphones til alle dagplejere.

For det enkelte barn betyder det, at en Ipad vil blive integreret som endnu et læringsværktøj i dagplejen. ”Det er vigtigt at understrege, at formålet ikke er passiv underholdning til dit barn. Det skal bruges som et læringsværktøj til at understøtte dit barns læring, udvikling og trivsel,” hedder det i skrivelsen.

Det tilføjes, at da alle dagplejere også får arbejdstelefon, vil nogle også skifte telefonnummer, hvilket dagplejen i så fald vil informere om.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dagplejere på kursus i IT og dansk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER