Nyt spændende arrangements-program fra Biblioteket

Nyt spændende arrangements-program fra Biblioteket

11. januar 2018 - kl. 0:02 - af

Bibliotek & Borgerservice byder velkommen til et nyt program med oplevelser og aktiviteter til de kommende måneder. Læn dig godt tilbage i sofaen eller lænestolen og giv dig god tid til at lade dig inspirere til gode oplevelser.

”Kropsudsmykning” og ”Misbrug og afhængighed”
Sæsonens to temaer er ”Kropsudsmykning” samt ”Misbrug og afhængighed”, og en del af vores arrangementer udspringer herfra, men vi har også gjort os umage med at sammensætte et mangfoldigt program, som appellerer til enhver smag.

Vi tager bl.a. et kig på udsmykning af kroppen. Tatoveringer og piercinger har været brugt som udsmykning af kroppen i tusindvis af år, og de bruges i dag til at udtrykke stil, identitet, historie, interesser, kultur og livssituation. Flere af vores arrangementer handler da også om tatoveringskunsten: Skagen Tattoo rykker ind på Kappelborg og demonstrerer, hvordan man laver kunst på kroppen. I Frederikshavn kan du også høre om andre former for kropsudsmykning som piercinger, huller i ører, næst, tunge, læber, navne og øjenbryn. Pauli Tvilling fortæller om en helt anden form for kropsudsmykning, når han vender hjem til sit barndomsland med en stor udstilling af antikke brudekjoler på Kunstmuseet og holder foredrag om rejsen fra Strandby til de store modehuse i Paris og derefter København.

Der findes mange former for misbrug og afhængighed – alkohol, stoffer, spiseforstyrrelser, ludomani, mobilafhængighed m.v., og det kan være svært at opdage et misbrug eller en afhængighed, før det er for sent. Vi sætter fokus på flere former for misbrug og hører bl.a. forfatter Louise Juhl Dalsgaard fortælle om sin kamp mod spiseforstyrrelser og om, hvordan en afhængighed ofte starter som det modsatte – et ønske om at føle sig fri. – Sådan er det med afhængighed, siger hun og fortsætter: – Det, der ligner en løsning, ender som et problem. Og ofte et problem, der er værre end det, man egentlig forsøgte at løse.

I Frederikshavn holder Thomas Skov et underholdende foredrag om sine skræmmende oplevelser ved at være mobilafhængig og starter en debat om, hvad telefonen betyder for vores liv. I Skagen fortæller musiker Frank Clifforth sin barske historie om ”Misbrug, håb og forandring”, og læge og misbrugsekspert Henrik Rindom fortæller om ”Selvskade og rusmidler blandt unge”.

Andre arrangementer
Sæsonen byder på mange andre emner udover vores temaer. Sæby får bl.a. besøg af Ritt Bjerregaard med et underholdende og tankevækkende selvportræt, og i Skagen kan du fordybe dig i Leonard Cohens poesi og tankeverden sammen med Neil Ashley Conrad Thing. Frederikshavn får endnu engang besøg af den unge Mathis Huse Nørgaard, der den 16. januar holder sit andet totalt udsolgte foredrag om sine 26 måneder med Siriuspatruljen. Heldigvis har han indvilliget i et 3. foredrag den 18. januar og endnu et på Østervrå Bibliotek den 13. februar.

For børn og unge
Det nye program byder også på sjove og lærerige aktiviteter for børnene, og børnebiblioteket har også fokus på tatoveringer, når laver seje badges med tatoveringer og tilbyder skabeloner til tatoveringer. Vi skal også danse med Onkel Reje, høre om Spørge Jørgen, tegne og lave perleplader.

For børn og unge fra 5. klasse og opefter har vi planlagt LAN party i Skagen og Ålbæk, hvor vi inviterer til intens gaming med turneringer, præmier og super hygge for alle.

I Frederikshavn fortæller Tommy Knøs, som er forsanger og sangskriver for rock og metalbandet 9000 John Doe fra Aalborg, om sit liv på scenen og vejen igennem ordblindhedens udfordringer. Knøs er gået imod omgivelser og forventninger og har rejst rundt i Europa med sit band samtidig med, at han fuldførte en fuld uddannelse. Du kan også høre om, hvilke værktøjer, der findes til ordblinde i dag.

IT-kurser
Vi fortsætter med IT-værksted på Frederikshavn Bibliotek hver torsdag fra kl. 10 – 12, og i løbet af januar og februar kan du blive introduceret til alt, hvad du har brug for at vide om apps og lære at bruge din iPad og dens vigtigste funktioner at kende – begge dele på bibliotekerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Læs mere
Her har du fået et lille udsnit af vores planlagte arrangementer, men gå på opdagelse blandt de mange forskellige og interessante tilbud i kataloget eller på vores hjemmeside www.bibl.frederikshavn.dk. Du kan hente kataloget på dit bibliotek eller læse det her: http://www.onlinepdf.dk/Books/view.aspx?onlinepdf=87accc96-afdd#1.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt spændende arrangements-program fra Biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER