Eva’s historie om kampen om det lettere og sundere liv…

Eva’s historie om kampen om det lettere og sundere liv…

10. januar 2018 - kl. 5:43 - af

Hej – Jeg hedder Eva og er 44 år gammel. Jeg vil vil gerne fortælle jer lidt om mig selv og min kamp for et sundere og lettere liv.

Jeg har nok altid skammet lidt lidt mig selv, og syntes at det var pinligt hvis folk vidste hvor meget jeg egentlig vejede – jeg var STOR og bestemt ikke stolt af det. Men idag har jeg det sådan at “pyt”, hvis folk kender min vægt for jeg gør noget ved det!!! Det ville være mere pinligt hvis jeg stadigvæk bare “lod stå til”. Så her kommer min historie om det sidste års tid i mit liv…

D. 17. November 2017 havde jeg en kampvægt på 128 kg. hvilket er meget min lave højde taget i betragtning. Jeg havde så ondt i ryg og mave at jeg ingenting kunne, og bare det at gå ud til postkassen var en kamp der krævede flere timers hvile bagefter. Da jeg skulle forberede min søns fødselsdag foregik det på en stol ved køkkenbordet – jeg var VIRKELIG i en sørgelig forfatning.

I starten af december viste en scanning at jeg havde fedt omkring min lever. Lægen sagde at sund kost og fornuftig livsførelse kunne rette op på det – der var håb endnu. Da jeg gik ud fra sygehuset ramte en følelse af gnist mig, håb om man vil. Jeg lovede mig selv at min familie IKKE skulle bære en så tung kiste med deres mor/kone/søster indeni hen til en grav. Dette var MIN motivation for at starte en livsomlægning og starte på et sundere liv! Jeg vidste altså HVAD jeg skulle men jeg vidste ikke helt HVORDAN, på dette tidspunkt. Jeg vidste dog at jeg nok ikke kunne klare det på egen hånd. Kort tid efter så jeg et opslag i byens nye fitnesscenter – om et livsstilshold som hed “Et lettere liv, for din egen skyld”, og med det samme vidste jeg at det var det jeg skulle!

Det var med bankende hjerte og rystende hænder da jeg mødte op første gang, men jeg blev hurtigt beroliget. Jeg blev mødt af centrets ejer Jens-Peter og en instruktør ved navn Lene. To fantastiske instruktører som lod til at vide hvad de snakkede om – det viste sig at holde stik. Jeg blev også mødt af et helt hold af andre deltagere som alle havde samme ønske om et sundere og lettere liv som jeg havde. Vi blev hurtigt et godt sammentømret hold som var der for hinanden, opmuntrede hinanden og støttede hinanden når det blev svært. Selv spinning timerne, som jeg bestemt frygtede fra start af, blev for det meste afsluttet med et smil. Udover spinning prøvede vi en masse andre former for træning undervejs i forløbet: TABATA, Crossdance, Almen styrketræning, Stram op, cirkeltræning mv. I starten var det grænseoverskridende men det glemmer man hurtigt, og det var en rigtig god idé at få prøvet en masse forskellige former for fitness af, så man ved holdets afslutning vidste noget om hvad man bedst kunne li´ og derved havde et bedre grundlag for at fortsætte den sunde livsstil. Generelt var det betryggende at det var de samme instruktører der fulgte os igennem forløbet og var tovholdere, og når vi blev mødt af andre af centrets instruktører så fandte man at de også var søde og dygtige, og der blev ALDRIG kikket skævt til en hvis der var øvelser man ikke kunne, eller hvis man havde brug for en pause.

I opstarts fasen af forløbet blev vi introduceret for kostplaner, og lærte at forholde os til hvad det egentlig var vi burde spise, og hvor meget af det. Vi fik kostplaner til den første periode, og blev undervejs gelejdet videre til selv at være i stand til at sammensætte vores kost. Som Jens Peter sagde, så var hans opgave ikke at sørge for at vi havde kostplaner til at dække os ind under hele forløbet, men der imod at lære deltagerne hvordan de selv sammensætter den rigtige kost, med det rigtige næringsindhold, for ellers så ville man jo stå med et problem ved forløbets afslutning.

Der er ved at være gået et års tid siden min “kamp” startede. Kamp er nok et forkert ord, for det har faktisk mere været en fantastisk rejse, med skønne mennesker ved min side, hvor jeg har lært en helt ny side af mig selv at kende. I dag har jeg nået et vægttab på 36 kg. og min rejse er ikke slut endnu. Det er bestemt ikke kun vægten der har ændret mig som person. Fra at være en pige der sjældent havde lyst til at gå udenfor en dør er jeg nu hende der løber forrest, og tit og ofte er det for at komme til arrangementer hvor et “sundere liv” er i fokus. I 2018 er jeg pt. tilmeldt et 6 timers spinning event, Royal Run samt Stafet for livet og jeg er sikker på at flere events kommer til. Hvem havde troet det om mig for ikke så længe siden???

Mit nye liv startede i det øjeblik jeg tilmeldte mig Fitness4you Sæby.

Så hvis DU, som sidder og læser mine ord, bare har den mindste idé om at du også vil ændre dit liv så kan jeg kun anbefale dig Fitness4you og forløbet “Et lettere liv”, hvor jeg endnu engang deltager. Men får selvfølgelig altid kun noget igen hvis man også selv investerer noget, og i mit tilfælde fik jeg det altså tifold igen.

En KÆMPE stor tak til alle de skønne mennesker i fitnesscenteret på Gl. Aalborgvej i Sæby. Uden jer hade jeg ikke haft et liv i dag.

Eva…

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eva's historie om kampen om det lettere og sundere liv…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER