Postkort viser Dybvad i gamle dage…

Postkort viser Dybvad i gamle dage…

5. januar 2018 - kl. 0:27 - af

Redaktionen hos Sæby Avis har fået indleveret 2 interessante postkort, som begge viser motiver fra Dybvad i ”gamle dage”.

Læseren er ikke helt i stand til at tidsfæste de 2 postkort, som desværre ikke er påtegnet noget årstal, ligesom de ikke har været sendt, hvorved der kunne være benyttet poststempel og dato.

Men læseren mener, at det ene motiv er foreviget fra luften og ses i retning fra nord mod syd med vejen (den gamle hovedvej) ind gennem Dybvad by. Vejen ser ud til at blive krydset af den daværende jernbane. Læseren mener samtidig at vide, at fjernest i motivet til højre skimtes Skævevej og fjernest til venstre ses kartoffelfabrik og realskole.

Det andet postkort har små motiver af facaderne på 12 forretninger i Dybvad. Vor læser har en fornemmelse af, at kortet må kunne dateres helt tilbage i hvert tilfælde til tiden omkring 2. verdenskrig. Det er værd at bemærke, at telefonnumrene bl.a. er 3, 24, 26, 45 og 48, ligesom alle navneord staves med stort. Alene dette indikerer, at der må søges ganske mange år tilbage.

Øverste række viser Johs. Larsen kolonial og foderstof, Johs. Larsen støbegods og trælasthandel, Søren Løndal ekvipering og herreskræderi samt G. Pedersen cykleforretning.

Midterste række viser P. Aldershaab blikkenslager, P.C. Pedersen (Vestergade) øl- og træhandel, I.M. Jensen barberstue (med barberen stående i døren) samt M. Hansen sæbehuset.

Endelig ses i nederste række Niels Olsen manufakturforretning, H.V. Knudsen skotøjsforretning, Chr. Højmark møbel- og maskinsnedkeri samt slutteligt Th. Thomsen vogn- og beslagsmed.

Måske nogle af avisens læsere kan supplere med flere oplysninger, som kan kaste lys over, fra hvilke perioder de to postkort kan stamme. I så fald er man meget velkommen til at knytte en kommentar i kommentarfeltet til denne artikel eller om fornødent kontakte avisen på info@saebyavis.dk

Tekst af Per Rye

Dybvad_2 Dybvad_1

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Postkort viser Dybvad i gamle dage...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER